Hírforgó, Képgaléria, Média

Megnyílt a Ruzicskay Alkotóház

Május 18-án újra nyitotta kapuit látogatói előtt a Ruzicskay Alkotóház. A megnyitón Hodálik Pál alpolgármester adta át a közönségnek a 11 milliós kormányzati támogatással és mintegy 4 milliós önkormányzati saját forrással együttesen 15 millió forintból megvalósult beruházást.


A belső megújítás részeként új világítás készült, megújult a ház padozata, áttekinthetőbbé vált Ruzicskay művészeti pályafutása, művészeti korszakainak a falakon is jól megjelenített tagolásával. Háromnyelvű – magyar, angol, szlovák – tárlatismertető leporelló is elkészült a látogatók kiszolgálására. Némiképpen új arculatot kapott a művész családi-néprajzi gyűjteménye is az alkotóház hátsó – eredetileg csőszház – traktusában.

Az Alkotóház kisebb terme a megnyitón még üresen köszönt a közönségre, mivel a hétvégén már ott nyílik meg a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola hagyományos évzáró művészeti tárlata. A megnyitón Roszik Zoltán múzeumigazgató ismertette a felújítás krónikáját Babák Mihály polgármester és Földesi Zoltán kulturális főtanácsnok jelenlétében. A bensőséges hangulatú újranyitás baráti beszélgetéssel zárult.