Hírforgó, Labdarúgás, Sportsarok

Polgármesterek jubileumi focitornája

Jubileumi, 25. focitornájukat ünnepelhették május 29-én Békés megye polgármesterei Szarvason.


Az ég kegyeibe fogadta a jubileumi torna csapatait és jeles vendégeit, Gellei Imre volt szövetségi kapitányt, Sipos Jenő MLSZ szóvivőt, Pásztor Józsefet, a Békéscsaba egykori kiválóságát és a Salgótarjáni TC két legendáját: Básti Istvánt és Szalay Miklóst. Utóbbiak mindketten Mexikó olimpiai bajnokai 1968-ból. (Az ifjabbak okulására megjegyezzük, hogy Dunai Antal, Dunai Lajos, Fatér Károly, Fazekas László, Juhász István, Keglovich László, Kocsis Lajos, Menczel Iván, Nagy László, Noskó Ernő, Novák Dezső, Páncsics Miklós, Sárközi István, Szarka Zoltán és Szűcs Lajos társaságában vívták ki a magyar foci harmadik olimpiai aranyát – a Szerk.)

A torna csapatait Babák Mihály polgármester távollétében és nevében Babák Zoltán önkormányzati képviselő és Dankó Béla országgyűlési képviselő, MLSZ elnökségi tag köszöntötte. Megyei, társadalmi elnökként a futballberkekből Dankó Béla Piller Sándorról, a megyei szövetség korabeli elnökéről, a torna ötletgazdájáról is megemlékezett.

A mindvégig gólzáporos összecsapásokat, látványos és szórakoztató megmozdulásokat, szép akciókat és kihagyott helyzetek tömkelegét hozó tornán a következő végeredmény alakult ki: 1. Heves Megyei LSZ 12 pont, 2. Nógrád Megyei LSZ 9 pont, 3. Békés Megyei Polgármesterek 6 pont, 4. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei LSZ 3 pont, 5. Békés Megyei LSZ 0 pont.