Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Nagyszénás elleni győzelemmel és a 4. helyen zártuk a 2018/19-es szezont

A bajnokság záró fordulójában a Nagyszénás csapata látogatott hozzánk. A találkozónak nem volt már különösebb tétje, e meccstől függetlenül csapatunk a negyedik, vendégeink pedig az ötödik helyen végeztek a pontvadászatban.


Az első tizenöt percben a tétnélküliség erősen érződött a játékon, mert különösebb erőfeszítést egyik fél sem mutatott, ugyanakkor egy-két indokolatlan, keményebb belépő jelezte, hogy azért ez nem edzőmeccs lesz mégsem. Az első labdarúgásra emlékeztető jelenetet először a 16. percben láthattunk, ekkor Furár indult meg a saját térfeléről szólóban, de mikor már lőtt volna, Zábrák becsúszva mentett előle.

A 22. percben Zima lőtt tizenhat méterről, kicsivel léc fölé. Egy közel negyedórás üresjáratot követően, a 35. percben, Furár éles lövését tolta kapu fölé Blaskó.

A 39. percben Medvegy beadását Sztojka lőtte kilenc méterről, nagyszerű mozdulattal, a kapu jobb alsó sarkába. 1-0.

A 44. percben Nagy D. indult meg a bal oldalon, lendületesen betört a tizenhatoson belülre, ahol már Lévai fogadta, elvitte mellette a labdát, majd látványosan elesett, ezt Mezei játékvezető nem ítélte tizenegyesnek, így kapukirúgással folytatódhatott a játék.

A második félidőből is eltelt már bő negyed óra, mire nagyobb sebességre kapcsoltak a felek, a 64. percben előbb Furár beadása nem talált társat középen, majd Sztojka beívelését követően Polonszki közeli fejesét védte Blaskó. Egy perc elteltével Nagy D. lőtt centikkel kapu mellé.

A 66. percben újra Nagy D. volt a főszereplő, de lesről született gólját értelemszerűen nem ítélte meg a játékvezető. A 70. percben Márk tévesztett ütemet, így Medvegy lábát találta telibe, amiért azonnal piros lapot kapott. A 71. percben Kiri M. lövése már túljutott a szénási kapuson, de Tari a gólvonalról menteni tudott.

A 73. percben Sztojka ívelt be balról, a középen érkező Furárnak pedig nem okozott gondot hat méterről, a kapu jobb oldalába fejelni. 2-0.

A gólt követően, a cserék közé nevezett Bordás tett keresetlen megjegyzést a bíráskodás színvonalára, így Mezei őt is piros lappal jutalmazta.

A 84. percben Furár adta vissza a gólpasszt Sztojkának, aki 11 méteres emeléssel szerezte meg a gólkirályi címet jelentő találatát. 3-0.

A 88. percben Vincze beadása szállt át a védőink felett, a hosszú oldalon érkező Tari kapura emelt, ám a gólba tartó labdát Zima kapu fölé stukkolta. A szezon utolsó helyzetét Varga nem tudta gólra váltani, mert a 90. percben Blaskó bravúrral védte a közeli próbálkozását.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy egy küzdelmes mérkőzést láthattunk, amelyen már azért érződött, hogy ez az utolsó találkozó az idényben, a koncentráció már nem volt olyan éles egy-egy szituációban mint korábban, de ettől függetlenül is szereztünk három gólt, ami bőven elég volt arra, hogy ezt a meccset megérdemelten nyerjük meg, és gólkirályt adjunk a megyének, Sztojka személyében. Ezzel befejeződött a szezon, folytatás augusztusban.

Jók: Medvegy, Sztojka, Bakró, Szikora.

Szarvasi FC 1905 – Nagyszénás SE 3-0 (1-0)

Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Mezei Máté (Ancsin Z., Petrovszki P.)

Szarvas: Lévai B. – Kiri B., Kukovecz D., Szikora M., Polonszki P., Bakró G. (Klimaj Z.), Medvegy Á. (Varga I.), Zima D., Magyar M. (Kiri M.), Furár R., Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Nagyszénás: Blaskó P. – Zábrák Z., Tasi R., Vili M. (Tari F.), Simon L., Miszlai L., Vincze A., Styecz D. (Kiss Z.), Horváth A. (Szilágyi H.), Nagy D. (Simon T.), Márk Á.
Vezetőedző: Boér Zsolt

Gólszerzők: Sztojka Á. 39′, 84′, Furár R. 73′

Kiállítva: Márk Á. (durva belépőért) 70′, Bordás S. (szövegért, kispadról) 76′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál:

– A mai mérkőzésem is sok helyzetet kidolgozva támadószellemben játszottunk. Köszönjük a lelkes szurkolótáborunk egész éves támogatását.

Boér Zsolt:

– A megye három hatodik helyétől a megye egy ötödik helyéig eljutni példa nélküli, óriási eredmény.

A mérkőzés videós összefoglalója: