Sziréna

Fűnyíró okozott balesetet – vádemelésre került sor

A Szarvasi Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 57 éves gyomaendrődi nő ellen, aki tavaly nyáron fűnyíróval okozott súlyos balesetet egy kerékpárúton.


A vádlott a gyomaendrődi önkormányzatnál közfoglalkoztatottként dolgozik, ennek keretében 2018. július 31-én, a reggeli órákban Gyomaendrőd belterületén a Fő út melletti füves részen két társával együtt fűnyírógéppel végzett munkát. A vádlott a kikapcsolt állapotban levő fűnyírógéppel a Fő út 63. szám előtti fás-bokros részen felhaladt a 46. számú főút mellett kiépített kerékpárútra anélkül, hogy meggyőződött volna arról, közlekedik-e valaki a kerékpárúton. Ekkor egy nő elektromos kerékpárral haladt a kerékpárúton a Polányi Máté u. felől a Tamási Áron u. irányába; haladása során a szabályosan közlekedő sértett nekiütközött a vádlott által tolt fűnyírógépnek, az ütközéstől egyensúlyát elvesztette és elesett. A baleset következtében a sértett súlyos sérüléseket, csonttöréseket szenvedett és maradandó fogyatékosság is kialakult nála. A baleset oka az volt, hogy a vádlott a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

A Szarvasi Járási Ügyészség a nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróságon folytatódik.