Hírforgó, Képgaléria, Média

Nemzeti Összetartozás Napja – közös lélekrezdüléssel

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda is csatlakozott ahhoz, az egész történelmi Magyarországot összekapcsoló felhívásához, hogy a Nemzeti Összetartozás Napján 2019. június 4-én, a Kossuth-díjas énekes zeneszerző vezényletével, mintegy hétezer gyermek egyszerre énekelje a Kézfogás című dalt.


A műholdas kapcsolat jóvoltából a Magyar Televízió csatornái élőben közvetítették, jelentkeztek be külső helyszínekből, így Szarvas városból is. A Kézfogás című dal eléneklésével emlékeztünk a kilencvenkilenc éve aláírt békediktátum szomorú eseményére, de azzal az üzenettel, hogy ez a nap a magyar nemzet összetartozásának ünnepe is. Az a hit, ami az összetartozásunk erejét is adja, a megmaradás picinyke, de annál fontosabb záloga. A Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézménye a történelmi Magyarország mértani középpontját választotta a közös éneklés helyszínének, és egyszerre, együtt szállhatott fel a lélek dallama a Kárpát-medence valamennyi pontjáról. Az intézmény kétszázötven polgára, kicsik és nagyok, a tanári kar tagjai élőben jelentkeztek be 9:45-kor a Duna TV körkapcsolásában, és a 11 órai közös éneklés alkalmával.

Az intézmény vezetője, a diákönkormányzat képviselője, a nevelőtestület tanára, az emlékezés és a fájdalom koszorúját helyezte el a délutáni városi ünnepélyen.

Gy. P.