Sziréna

Mesterhármas

Harmadik alkalommal ért el első helyezést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek (MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyén.


Az Országos Rendőr-főkapitányság 2019. június 12-én és 13-án Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendezte meg az V. Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek (MEKTA)kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyét, a Plajner Ferenc emlékversenyt. A szakmai megmérettetésen 13 megye, köztük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata vett részt. A 24 órás versenyen hat állomás volt. A Békés megyei rendőrök a személyvédelmi feladat teljesítéséért és az akadálypályán nyújtott teljesítményükért különdíjat kaptak. Az intézkedéstaktikai feladatot, amely abból állt, hogy egy megrendezett bankrablásnál kellett intézkedniük és meg kellett fékezniük egy késes támadót, hibátlanul oldották meg. A vezetéstechnikai feladatban, amelynek része volt az is, hogy egy jármű mind a négy kerekét ki kellett cserélni, a második legjobb időeredménnyel végeztek. A színvonalas verseny próbára tette a rendőrök fizikai állóképességét, erőnlétét és elméleti tudását is.

Az Ács Richárd r. törzsőrmester, Névery Gyula r. törzsőrmester, Körömi Ferenc r. törzsőrmester, Baukó Balázs r. törzsőrmester, Kiss Csaba r. törzsőrmester és Göblyös Sándor r. százados, csapatvezető alkotta Békés megyei egység az első helyen végzett, így egymás után immár harmadszor nyerték meg a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek országos versenyét.