Hírforgó

Színházi aprók

A hét színházi élményeiről röviden a Szarvasi Vízi Színházból.


Rejtvény | Egyre népszerűbb a Szóbanforgó színházjegy rejtvénye. Napról napra fokozódik a Szarvasi Kábeltelevízió Szóbanforgó műsorában az évek óta hagyománnyá, már-már a színházrajongó fantaszták kultuszversenyévé vált színházi rejtvény. Amely játék keretében a Magyar Teátrumi Társaság, a Békéscsabai Jókai Színház és Babák Mihály polgármester felajánlásai nyomán a játék résztvevői értékes szóló és páros belépőket nyerhetnek. Természetesen a Cervinus Művészeti Fesztivál produkcióira a Cervinus Teátrum is beszáll nyereményeivel a játékba. Így a továbbiakban is minden régi és új játékost arra biztatok, hogy az élő adások idején hétfőtől csütörtökig kövesse a Szóbanforgót és hívja a 06-66/400-000 telefonszámot. Megéri.

Motoros barátok a színpadon | Rajongói legnagyobb örömére a Szarvasiak a víz fölött sorozat idei első estéjén színpadra lépett Podani Milán, az akrobatikus motorsport hazai fenegyereke, aki ebben az évben már a nemzetközi élmezőnyben is megmérette magát. A nagyérdemű legnagyobb örömére nemcsak a saját építésű – pontosabban átépítésű – gépét tolta a színpadra, de társult hétfői traccspartinkhoz Dancsó Tibor motorversenyző, aki a hagyományos gyorsulásos hazai bajnoki futamok állandó résztvevője.

Maradva Milánnál, eddigiekben ő volt a Szarvasiak a víz fölött legifjabb vendége. A minden tekintetben sikeres traccsparti széles koalíciós együttműködésben valósult meg. A filmes technikát a Jókai Színház biztosította. Milán felkészülésében oroszlánrészt vállalt édesapja, Podani Mihály – alias manager -, a házigazdai tisztet pedig Sipos Zoltán, a Körös TV tulajdonosan, Milán mecénása töltötte be. Mindent összegezve: jót traccsoltunk…

Szabad lélek felszabadult ifjaktól | Kedd este a Jókai Színház három ragyogó tehetsége: a tündöklő szépségű Lakatos Viktória, a zeneszerzőként is kiváló Lévai Attila és az elegáns humorú Szabó Zoltán léptek színre a ma Békéscsabán élő fiatal néptáncosok egyik legnagyobb csillagával és énekművész tehetségével, a még középiskolás (!) Kolarovszki Dórával, hogy elénk varázsolják Harangozó Imre gyönyörűséges verseit.

Fiatal Barátaim! Egy olyan estet tettetek le a Szarvasi Vízi Színház „Király” színpadának deszkáira, hogy elállt a lélegzetem. Pestiesen szólva „nem semmi” produkciót kaptunk.

Az elmosott „juhász” | Végtelenül sajnálom az egrieket, hogy az utolsó percig reménykedve várták a jó időt… azután kezdésre szerdán leszakadt az ég… kénytelenek voltak pakolni és hazamenni. Amiért sajnálom igazán az elmaradt Mátyás király juhásza mesejátékot: tudom, hogy mindig a legigényesebb módon készülnek a gyerekelőadásaik. Sajnok ezeknek nincs esőnapja. Kár.

Vers a víz fölött… Lévai Attilától | Az imént dicsért Lévai Attila csütörtök este még jócskán rátett egy lapáttal. Előadói estjére barátait is meghívta, Puskás Dániel, Király M. Alexandra, Medovarszki Petra, Korom Gábor – ők ezúttal mint táncosok – és a két nagyszerű zenész, ifj. Sztojka Zoltán – hegedű – és Sztojka Martin – zongora – személyében. Gyönyörű estét kaptunk tőlük. Minden a szerelemről szólt.

Az utolsó hősszerelmes | Ajándék előadásként kaptuk a Jókaitól a káprázatos hangulatú Neil Simon vígjátékot péntek este, az Utolsó hősszerelmest. Bartus Gyula Jászai-díjas és Tarsoly Krisztina ragyogtak, tündököltek és játszottak. Az ilyen estre szoktam mondani: sajnálhatja, aki nem látta ezt a felejthetetlen játokot…

St. Martin és az artisták csodái | A maga nemében ténylegesen páratlan és lenyűgöző estét varázsolt elénk szombaton a szaxofonkirály St. Martin. Immáron negyed századot is túllépő pályafutása gyöngyszemeiből és a legnagyobbakból adott egy nagyszerű válogatást. Már-már kegyelmi időszaknak számító viszonyok közepette, mert az esti órákra már az ország több pontján zivatar tombolt. Megúsztuk!

Andalító romantikus léleksimogató és vérpezsdítő dalok – hol a Balkán színes világát, hol a latin egzotikumot idézők – hangzottak felváltva a koncert elillanó órái alatt. Mindeközben a Fővárosi Nagycirkusz ifjú artista tehetségeit bámulhattuk szájtátva, izgulva, rajongva és ámulva. Pazar este volt. Felejthetetlenül az.