Hírforgó

Fogyatékkal élőknek kedveskedik szeptember 18-án az Állatpark

2019. szeptember 18-án Fogyatékkal élők Napját tartunk a Körösvölgyi Állatparkban, melynek keretében kedvezményes belépési lehetőséggel és látványetetéses programokkal várjuk fogyatékkal élő látogatóinkat és kísérőiket.


A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az esélyegyenlőség jegyében fontosnak találja, hogy ne csak egészséges, hanem mozgásukban, hallásukban, látásukban vagy egyéb képességeikben korlátozott embertársainkhoz is eljuttassa a természetben szerezhető élményeket, a természetvédelem üzenetét.

Erre kiváló helyszínt biztosít az Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye Szarvason, ahol akadálymentesített épület, mosdó, kerekesszékkel is könnyedén bejárható állatparki sétány, továbbá látássérülteket segítő audioguide rendszer is rendelkezésre áll.

Az Állatpark, nyitva tartása minden napján kedvezményes belépési lehetőséget biztosít a fogyatékkal élő vendégei és 1 fő kísérőjük számára, ám szeptember 18-án, 150 Ft-os, jelképes belépőjeggyel tehetnek majd látogatást.

Az engedmény mellett ezen a napon látványetetéseket is tartunk az érdeklődő csoportok számára, melyre érdemes előre bejelentkezni. A látványetetések időpontjait a csoportok igényeihez igazítjuk.

Sok szeretettel várjuk fogyatékkal élő látogatóinkat, családtagjaikat és kísérőiket egy feledhetetlen kirándulásra!