Hírforgó

Keddi rövidek

Rövidhírek Szarvas város történéseiből.


Emléktábla avatás | Szeptember 22-én 15 órakor a volt Réthy Nyomda falán a Szarvasi Hagyományőrző Gazdák Egyesülete és Túri-Török Tibor szobrászművész kárpát-medencei szobormissziója keretében leplezik le a numizmatikus és néprajztudós dr. Réthy László emléktábláját. Beszédet mond Tóthné Lipták Erzsébet nyugalmazott középiskolai tanárnő.

Mély részvét Szarvason is | Miként az ország egésze, Szarvas lakossága is mély döbbenettel értesült a Németországban 31 évesen hősi halált halt pilóta Földi Ottó haláláról. A gyermek- és diákéveit Szarvason töltő pilóta 14 ejtőernyős bajtársa életét mentette meg önfeláldozó hőstettével. A szarvasi emberek osztoznak a Gyászoló Család fájdalmában.

Babák Mihály és csapata bízik a lendületes folytatásban | Összességében fentiek érződtek a hétfő délután a Fő Téri Általános Iskola dísztermében tartott lakossági fórumon az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Vitályos Eszter részvételével. Mind az államtitkár, mind a felszólaló Dankó Béla országgyűlési képviselő nagyra értékelte azt a városfejlesztési eredménysort, amelyet Babák Mihály polgármester és Szarvas Város Képviselő-testülete az utóbbi időszakban elért.

Babák Mihály polgármester hozzászólásában kifejtette, hogy a következő években folytatni kívánják az élhető város további fejlesztését. Különös tekintettel a fiatalok megtartására. Hodálik Pál alpolgármester megköszönte a kormánynak az uniós pályázati ügyekben történt kommunikációs előrelépéseket.