Sziréna

Életveszélyes manőverek

A navigációs eszközök téves információi veszélyes helyzeteket teremtenek az új M44-es számú autóúton Jász-Nagykun-Szolnok megyében.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén nem régen került átadásra az új M44-es számú autóút a közúti forgalom részére. A rendőrség és a közlekedők is számos alkalommal észlelték, hogy sokan – ismeretlen okból – a forgalommal szemben hajtanak fel az autóútra. Ez a manőver életveszélyes helyzeteket teremt.

A rendőrség a fokozott veszélyhelyzetet felismerve azonnal felhívást adott ki a közlekedőknek, és vizsgálta a jogsértő közlekedő magatartást kiváltó okokat. A közlekedési szakemberek – a jelenleg rendelkezésére álló információk, adatok alapján – megállapították, nagy a valószínűsége, hogy az M44-es számú autóútra történő felhajtás oka a navigációs rendszerek téves információszolgáltatása.

A rendőrség kiemelten kéri, hogy a közúti közlekedésük során elsősorban a közúti jelzőtáblák és útburkolati jelek legyenek az irányadóak, és ne hagyatkozzanak vakon a különböző navigációs rendszerekre!!!!!!!

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy figyelmesen, körültekintően és a szabályokat betartva vesznek részt a közlekedésben.

„… hogy mindenki hazaérjen!”