Képgaléria, Média, Motorsport, Sportsarok

Milán Európa harmadik legjobb motoros akrobatája

2019. október 12-13. között a törökországi Afyonkarahisar adott otthont az European Street Freestyle Cup idényzáró fordulójának. Európa legjobb motoros akrobatái között ott volt Szarvasról Podani Milán is, aki a nívós szállás és ellátás mellett profi versenyszervezésről és szép számban lelkes közönségről számolt be.


A júniusi Németországi forduló 6. helyezésen „javítanom kell” céllal utazott ki a döntőre. A népes mezőny első napja szabadedzéssel, a pálya megtapasztalásával telt. Fontos része minden sikeres versenyek, hogy a pálya adottságaihoz is igazodjanak a jellemzően fizika határain mozgó gyakorlatok. Milánnak sikerült jól bemotorozni a pályát, ezúttal a motorja sem hagyta cserben, így biztatóan várta a vasárnapi finálét. Egy még a nevezéskor kisorsolt 8-as rajtszámmal indult.

A versenykiírás szerinti kvalifikációban szerzett 3. helyét a fináléban is megőrizte. Így a magyar bajnokság 2. hely mellé egy európai 3. helyezést is behúzva mindenképpen sikeresnek mondható, dicséretes évet zárt.

Folytatásban az idei esztendő tanulságait leszűrve készül a következő idényre. Szezon végén fontos feladat a motor karbantartása, majd ezután a nemzetközi szinten még ütősebb gyakorlatok megtervezése, készségszintre gyakorlása. Célja, hogy a 2020-as idényben az eddigi helyezésein még tudjon javítani.