Hírforgó

Csütörtöki rövidhírek

Arborétum, 44-es, támogatás, emlékbizottság, települési szoftver – ezekről a témákról olvashat az alábbiakban.


Visszakérjük | Szarvas Város Önkormányzata visszakéri a Szarvasi Arborétumot. Erre vonatkozóan még október végén Babák Mihály polgármester és dr. Melis János címzetes főjegyző levelet küldtek dr. Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos ügyekért felelős államtitkár részére. A levél kulcsmondata: „Mivel Szarvasnak mint településnek szinte védjegye az Arborétum, így a helyi lakosoknak és a környező településeken élőknek különösen fontos annak töretlen működése, fejlődése.” 

A 44-es javítása érdekében… | Babák Mihály polgármester levélben kérte dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár segítségét. Különös tekintettel a teljes belterületi szakaszra, valamint az Arborétumi útnál valamint a 44-es és a 443-as Gyomai út kereszteződésében kialakítandó körforgalmi csomópontra. 

Főiskolai hallgatók támogatása | Szarvas Város Önkormányzata 2019-ben a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara 69 nappali tagozatos hallgatóját, valamint a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Karának 23 nappali tagozatos hallgatóját támogatja – mindnyájan első évesek – fejenként ötvenezer forinttal. A 69 támogatott hallgató összesen 3 millió 450 ezer forint önkormányzati támogatásban részesül. 

Levél Virág Mihálynak | A közelmúltban az M44-es építése kapcsán erőteljesen leromlott szarvasi állami kezelésű útszakaszok felújítását, javítását kérte Babák Mihály polgármester Virág Mihály igazgatótól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatósága vezetőjétől. Az erre vonatkozó levélben többszörös utalás történt az érintett útszakaszokon tapasztalható nyomvályúsodásra. Erre a legkézenfekvőbb példa a Kazinczy út, azaz a szentesi közút belterületi szakasza. 

Összeült a Trianon Emlékbizottság | November 14-én – a még október 26-án született képviselő-testületi döntés értelmében – a Trianon Emlékbizottság (Csasztvan András, Szenes János, Roszik Zoltán, Boross Árpád Bence, Pécsváradi Antal összetételben) tartja alakuló ülését. A részletekről a későbbiekben olvashatnak. 

Települési és turisztikai applikáció | Dr. Csordás Enikő, a Logbord 2010 Kft. marketing vezetője települési és turisztikai applikáció elkészítésére tett ajánlatot a városvezetésnek. A szakmai adatokat Babák Mihály polgármester eljuttatta vélelmezésre az illetékes helyi szakembereknek.