Hírforgó

Elismerés a szarvasi kertbarátoknak

A Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti, célja, hogy a kertművelők munkája kellő elismerést kapjon, és példájuk nyomán minél többen műveljék kiskertjeiket, hiszen így öröklődhet tovább az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat a generációk között – fogalmazott az agrárpiacért felelős helyettes államtitkár az országos program évzáró ünnepségén.


Az ünnepségen városunkat Hajdú Pál, a Tessedik Sámuel Kertbarát Kör titkára képviselte és hozta el a szarvasiak számára szánt okleveleket és ajándékokat.

Hajdú Pál elmondta, hogy az Agrárkamara Országos Központjában tartott ünnepségen jelen volt még az ötletgazda és az országos zsűri elnöke is.

Az önkormányzat ezen a módon is köszönetét fejezi ki azoknak a szarvasiaknak, akik beneveztek erre a nemes versengésre és azon túl, hogy családjuk számára egészséges, biztos forrásból származó élelmiszert termeltek, a város mezőgazdasághoz fűződő jó hírnevét is öregbítették.

Bízunk benne, hogy a következő évben is sokan szállnak versenybe a legszebb konyhakert címért, és nem csak a kertbarát kör tagjai közül, hiszen olyan sok szép zártkert, konyhakert, fűszerkert és virágoskert van városszerte, ami feljogosítja tulajdonosait az indulásra!

Szarvas Város Önkormányzata