Kézilabda, Sportsarok

Szezonzáró és szezonnyitó az NKK-nál

Hétvégén tartotta szezonzáró és szezonnyitó összejövetelét a Szarvasi Női Kézilabda Klub felnőtt és ifjúsági csapata.


Majorosné Kasik Gabriella klub elnökasszony köszöntötte a megjelenteket, majd Száva Flórian  értékelte az elmúlt  bajnoki évet. Kihangsúlyozva az ifjúsági csapat harmadik helyezését, de azt is, hogy a tavaszi szezonban is nagy feladat vár az ifikre, ugyanis a felnőttek között is helyt kell állni. Az értékelést követően a hagyományoknak megfelelően a csapattagok megajándékozták egymást.

Száva Flórián edzőtől a csapat helyzetéről is tájékozódtunk.

– Hol tart az NKK a felkészülésben?

– Január 3-án kezdtük meg a felkészülést az Alkotmány utcai Sportcsarnokban. Heti három foglalkozás van. Az 1-2 héten az állóképességre fordítottuk a hangsúlyt. Most már fokozatosan a labdás edzéseket is be kell iktatni, mert szinte karnyújtásnyira van a bajnoki szezon kezdete.

– Van változás a játékos keretben?

– Nagy változás nincs, de örömünkre szolgál, hogy felépültek sérültjeink, akik szinte az egész őszt kihagyták. Együtt edz a csapattal Hajdu Andi és Raffai-Such Tamara is. A csapat gerincét azonban az ifik alkotják. Új igazolásunk nincs.

– Edzőmérkőzéseket terveznek?

– Igen, már január 25-én az ifj. Csery István Öregfiúk Emléktorna keretében 11 órától a Mezőtúri AFC csapatával játszunk. További két edzőmérkőzés van tervezve február elején. A bajnoki nyitány február 8-án lesz Bácsalmáson.