Felhívások, Hírforgó, Koronavírus, Közlöny

Házhoz a könyvet Szarvason

Kedves Látogatóink! A szarvasi Városi Könyvtár egyre több olvasója jelzi igényét a könyvkölcsönzésre a kijárási korlátozás ideje alatt, hiszen az otthonaikban rekedtek számára az olvasás egy kulturális, szellemi tevékenység lehetőségét jelenti.


A szakmai és egészségvédelmi előírásokat betartva (szigorúan figyelembe véve az országos Könyvtári Intézet által megkért Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály véleményét) április 6-tól heti egy alkalommal, szerdai napokon 14-16 óráig a szarvasi Városi Könyvtár munkatársai könyvkiszállítást vállalnak a már beiratkozott olvasók részére. Ezek a kikerülő könyvek a veszélyhelyzet elmúltával kerülhetnek csak vissza könyvtárunkba, így biztosítva az olvasók egészségvédelmét.

A könyvek kiszállítása kizárólag egészséges emberek részére történik. Otthonukban gyógyuló, valamint hatósági házikaranténban lévő személyek részére nem végezhető.

A könyvtárhasználati szabályzatnak megfelelően 5 db könyvet lehet igényelni szarvasikonyvtar@gmail.com email címen, vagy a 06/70-410-2671-es telefonszámon az alábbi adatok megadásával:

  • a könyv szerzője, címe
  • az olvasó neve, olvasójegy száma, lakcíme, telefonszáma.

Milyen könyvet igényelhet? Hogyan lehet tájékozódni a könyvtári állományról?

Az online katalógusunkon (Qulto) keresztül, amelynek használatához oktatóvideó is készült.

Mindezt elérheti illetve további információkat is megtudhat honlapunkon: http://szarvasikonyvtar.hu/, de könyvtárosaink készséggel segítenek mindenben. Érdeklődhetnek a  szarvasikonyvtar@gmail.com e-mail címen vagy a 06/70-410-2671-es telefonszámon Sárközi Józsefné könyvtárosnál.