Hírforgó, Képgaléria, Média

MakerSpace Tábor – a szabadidőt hasznosan is el lehet tölteni!

A hagyományt folytatva az idei tanévben is tábort szerveztünk az általános iskolás diákok számára, hogy bepillantást nyerhessenek a szakmák világába. A Gyulai Szakképzési Centrum GINOP 6.2.3–17-2017-00002 „Versenyképes iskola, versenyképes vidék” pályázatának forrásából tagintézményünk, a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában valósult meg a Digitális Közösségi Alkotóműhely.


Ez adott otthont 2020. június 22-26. között a MakerSpace tábor számára. Az öt nap alatt tizenhárom általános iskolás kisdiák ismerkedett meg számos új digitális technológiával. A tábor elején a Lego robot építésé volt a főszerep.

Készült robot kutya, tank, elefánt és még egy robotkar is. A robotokat 2-3 fős csoportokban készítették. Az építést követően megtanulták azok programozását, mellyel számos mozgásos feladatot hajtottak végre. A harmadik napon új projektekbe kezdtek, melyben a saját terveiket valósították meg a CO2 lézervágó segítségével. A projekteket 3 mm vastag rétegelt falemezből vágtuk ki a lézer segítségével, hogy elkészüljenek az egyedi kulcstartók, összeépíthető repülők, illetve személyes ajándékok. Mindezek mellett megismerkedtek még a 3D-s tervezéssel, majd azok nyomtatásával is. Az utolsó két napon lehetőségük volt a diákoknak a varrásra is, ahol számos új ismerettel és kész munkákkal lettek gazdagabbak.

Reméljük, hogy a tábor résztvevői jól érezték magukat, hasznosnak tartották ezt az egy hetet. Jövőre visszavárjuk őket!

Szerb Milán