Hírforgó

Nyári gyakorlatos élményeink

A GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Szarvas) tanulói vagyunk, pedagógiai ágazatba járunk. A szorgalmi időszak befejeztével megkezdtük egybefüggő szakmai gyakorlatunkat a Szarvasi Arborétum tematikus táborában.


Az első héten Harry Potter volt a tábor témája, ahol a gyerekek különböző jellegzetes tárgyakat készítettek. A hét elején az ismerkedésé, no meg a varázspálcák elkészítéséé volt a főszerep, hogy minden kis varázslónak legyen pálcája és tudja használni abban a házban, amelybe került. Négy házba lehetett bekerülni. A varázskalap választotta ki a gyerekek elosztását, így alakult ki a Hugrabug, Griffendél, Mardekár és Hollóház csapata.

A következő napokban kreatív munkák folytak a táborban: készült csokibéka, tárolódoboz, kis bőrönd, amelyben az elkészített szappanokat tudják tárolni a gyerekek. Készültek még baglyok és repülő kulcsok is.

A gyerekek nagyon élvezték, hogy szabadon szaladgálhatnak a kertben, játszhatnak a játszótéren. Többször activitiztek a táborozók, a könyvekben és a filmekben előforduló ikonikus tárgyakat vagy szereplőket kellett elmutogatni, körbeírni és/vagy rajzolni.

Az utolsó napon, mikorra minden tárgy elkészült, csapatversennyel zártuk a hetet. Különböző állomásokon kellett tudást adniuk a Harry Potterrel kapcsolatos ismereteikről.

Sok tapasztalatot szereztünk már az első héten. Láttuk, hogy a gyerekeket mindig más foglalja le és az érdeklődésüket is folyamatosan fenn kell tartani, hogy ne unatkozzanak. Számunkra nagyon hasznosan telt a hét, mivel nagyon sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk. Megtanultunk különböző helyzeteket kezelni és azt, hogy egy-egy problémát hogyan oldjunk meg egyszerűen és praktikusan.

Egy nagyon energikus, kreatív csapattal tudtunk együtt dolgozni. Nagyon jó volt a hangulat és az egész hét nagyon gyorsan eltelt számunkra, akik gyakorlatot végeztek és a gyerekeknek is.

Trnyik Réka, Mihalecz Bernadett, Mohácsi Réka
11. D osztályos tanulók