Hírforgó, Képgaléria, Média

„Gyík napok” a kollégiumban

Az idei tanévben mindenen érezteti hatását a pandémia kezelése, ennek ellenére, minden óvintézkedést betartva, az elmúlt napokban a GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium új tanulói és az egész közösség megtartotta a diákság őszi legvidámabb programját, a Gyík napok programjait.


Az ismerkedés még szeptemberben kezdődött, hangulatos bemutatkozással, vidám süteménykészítésekkel, esti beszélgetésekkel. A Gyík napra mondókákkal, különböző hangulatos feladatokkal, zálogtárgyak gyűjtésével, sok-sok fotó készítésével, mentoraik segítő munkájával készültek a csapatok.

Nagyon hangulatosra sikeredett az akadályverseny, ahol az állomásokon totókat, teszteket kellett kitölteni, városismereti kérdésekre válaszolni és fotókat felismerni.

Tegnap eljött a várva várt nap, és nagyon jó hangulatú Gyíkavatón vetélkedtek a tanulók rengeteg nevetés, poénok, ügyességi feladatok megoldása mellett. Az est végén eljött a “kollégiumi polgárrá” avatás rituáléja, az eskü letétele, melynek találó rigmusait a felsőbb évesek állították össze.

Az elmúlt hetek, napok programjait Balczóné Leszkó Klára DÖK-segítő irányításával a kollégiumi Diákönkormányzat tagjai szervezték, az itt dolgozó, oktató-nevelők hatékony támogatása mellett.

A különleges helyzet, újszerű óvatosságra is figyelő intézkedések mellett is kiváló a hangulat a kollégiumunkban, jól érzi magát minden „régi és új” diák. Bízunk benne, hogy az őszi szünet után is együtt folytathatjuk tanulmányi és szabadidős munkánkat a koleszban!

Földesi Zoltán