Hírforgó, Képgaléria, Média

Útmutató Istentisztelet – szalagtűzéssel

Ez a tanév ismét más, mint a korábbiak voltak…


Vajdás végzős diákjaink november végén a hagyományos szalagavatón kapják meg a gimnáziumi évek végét jelképező szalagjaikat. A szalagtűzést csodálatos ruhába öltözött párok keringője nyitja meg, majd osztálytáncok sora következik egy közös záróénekkel. A szülők, nagyszülők pedig megcsodálhatják az immár felnőttkor kapujában álló gyermekeiket.

Az idén a sajnálatos körülmények mindent felülírtak.

Vártunk a megfelelő időpontra. De tovább már nem várhattunk.

2021. február 19-én délután három részletben tartottuk meg végzőseink számára az Útmutató istentiszteletet, melynek keretében feltűztük a tizenkettedikeseknek a gimnáziumi évek végét jelképező szalagokat is.

Zahorecz Pál iskolalelkészünk biztató, személyes élményeket, tapasztalatokat is felsorakoztató szavai után a 11. évfolyamos diákok műsora következett. Versekkel, hangszeres zenével, énekkel színesítették áhítatunkat. Szabolcsi Zsóka: Legyél forrás című verse útmutatást adott a tanulóknak: forrás legyél, patak legyél, folyó legyél, tenger legyél, óceán legyél, de legfontosabb: ember legyél. Teréz anya imája örök érvényű, igazi segítség, kapaszkodó az ínséges időkben.

Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszonynak minden osztályhoz volt egy-két biztató szava.

„Itt vagyunk mindannyian, jól vagyunk. Segítjük egymást. A bajban megerősödő emberi kapcsolatok egész életeteken át elkísérnek benneteket. A szalagot is megkapjátok ma, ami talán jelzi, hogy a rendkívüli helyzet ellenére is elkövetkeznek azok a megmérettetések, amik egy végzős középiskolásra várnak. Ebben számíthattok tanáraitok segítségére. Tartsatok ki, vigyázzatok magatokra, egymásra!” – hallhatták az A-sok.

„Hónapok óta az iskolán kívül kell tanulnotok, készülni az érettségire, felvételire. Nem könnyű feladat. Mikor szétesni látszik körülöttünk a rend, nehéz állhatatosan tovább dolgozni, nem is mindig sikerül. Kívánjuk, hogy ezek erősítsenek benneteket a céljaitok elérésében. A feltűzött szalag pedig emlékeztessen benneteket arra, amit ezért tennetek kell.”- ezek voltak a 12.B osztály számára az útmutató gondolatok.

A 12.C-sek a következő üzenetet kapták: „Azt hiszem, mindenkinek kellett már ez a személyes találkozás, még ha ilyen szűk körben és távolságtartóan is. Az elmúlt időszakban sok dolog szinte megoldhatatlannak tűnt. Nemcsak a tananyag követése, a kiadott feladatok teljesítése, a határidők betartása, hanem az is, hogy, közben érzelmileg egyben tartsuk magunkat. Arra biztatlak benneteket, hogy a ma megkapott szalag adjon nektek egy újabb lendületet az előttetek álló feladatok teljesítésében.”

A lelkészi útmutatás és az igazgatói kitartásra biztatás után az iskolában elkészültek az ünnepélyes osztályképek és lehetőség nyílt közös fényképezkedésre is.

Reméljük, hogy fel tudtuk kicsit tölteni végzőseinket, reméljük, elfogadják segítő kezeinket és türelemmel, kitartással, közös erővel eljutnak a sikeres érettségi vizsgákig, felvételiig.

Mészáros Tünde