Hírforgó, Képgaléria, Média

Vigyázz, kész, érettségi! Avagy felkészülés, kicsit másképp

Végzős tanulóink a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban május 3-án megkezdik írásbeli érettségi vizsgáik sorát a magyar nyelv és irodalom tantárggyal. Nagyon nehéz helyzetben vannak, hiszen az elmúlt és a jelenlegi tanév során több mint 120 tanítási napot digitális oktatásban teljesítettek. Igyekeztünk biztosítani a lehetőségekhez képest mindent, ami a zavartalan felkészüléshez szükséges, de a személyes jelenlétet nem lehet pótolni semmivel.


Ezért úgy döntöttünk, hogy február 8-tól, szigorúan önkéntes alapon, kiscsoportos foglalkozások keretében, osztályonként különböző napokon megszervezzük a kötelező érettségi tantárgyakból (magyar, matematika, történelem és idegennyelv), hogy heti egy napon a végzős tanulók az iskolában hallgathassák tanáraikat és személyesen vehessenek részt a felkészítő foglakozásokon. Ezen kívül más tantárgyakból is szervezünk érettségire felkészítő órákat, és lehetőséget biztosítunk szinte minden szabadon választható vizsgatárgyból a felkészülésre.

Miközben kidolgoztuk a jelenléti órák rendjét, az Oktatási Hivataltól is megérkezett Kásler Miklós miniszter úr levele, melyben kifejezetten kéri, hogy a középiskolák szervezzenek felkészítő foglalkozásokat a végzősöknek.

A tanulók körében nagy sikert aratott ez a kezdeményezés és szívesen jelennek meg ezeken az alkalmakon, hiszen ők is tudják, milyen nagy a felelősségük, és milyen kevés az idő a megmérettetésig.

A jelenléti foglakozások szervezése természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartásával történik: az órákon maszk viselése minden pedagógus és tanuló számára kötelező, az iskolába belépni csak lázmérés után lehetséges, elvárjuk a gyakori kézmosást, távolságtartást, minden szünetben szellőztetünk, a foglalkozások után pedig alapos fertőtlenítés történik minden alkalommal.

Bízunk benne, hogy a felkészítő foglalkozások hozzájárulnak tanulóink sikeres és eredményes érettségi vizsgáihoz.

Várjuk és reméljük a legjobbakat…

Hortobágyiné Csizmadia Edina