Hírforgó

Hulladékgyűjtő edények osztása a Középhalmi Misszióban

Szarvas Város Önkormányzata kezdeményezésére a házhoz menő hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kiterjesztésre kerül a város külterületének az Endrődi úti, Középhalmi és Rózsás major részein.


A kommunális és a zöldhulladék elszállítására 2021. május 6. napjától minden héten csütörtöki napon kerül sor, a szelektív hulladék elszállítása havonta egyszer, a hónap negyedik csütörtökjén történik. A zöldhulladék elszállítására edényzet nem biztosított, azt az ürítési napon 240 l-es áttetsző zsákban kell reggel 6 óráig kihelyezni. A közszolgáltatás díja: 3.834,- Ft/negyedév. A kezdeményezés 164 családot érint, akik a szelektív és kommunális gyűjtőedényzetet a Középhalmi Misszióban 2021. április 15.-16. napján 10-18 óra között ingyenesen vehették át a Covid19 vírushelyzetre tekintettel szigorú óvintézkedések betartása mellett. A tömeges megjelenés elkerülése érdekében az érintett ingatlantulajdonosok előzetesen írásban értesítést kaptak az átvételi nap időpontjára vonatkozóan. Itt kerültek kiosztásra az edényzetek 17 roma család részére is, akik az önkormányzat folyamatos ellenőrzésének köszönhetően kerültek bevonásra a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásba.  A szerződések megkötése a helyszínen a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási NZrt. négy ügyfélszolgálati munkatársa jelenlétében történtek, az önkormányzat két munkatársa pedig az óvintézkedések betartásában nyújtott segítő közreműködést. A kedvezőtlen időjárás ellenére 117 ingatlantulajdonos jelent meg szerződéskötés és a gyűjtőedények átvétele céljából. Lehetőség volt az életvitelszerűen egyedül élő természetes személyeknek 60 literes űrtartalmú kommunális gyűjtőedény igénylésére, amely lehetőséggel 6 lakos élt. Természetesen az önkormányzat az itt élő 70. életévét betöltött, a szolgáltatással érintett ingatlanban egyedül élő 121.125,- Ft alatti havi jövedelemmel rendelkező személy kérelmére is átvállalja a közszolgáltatási díj megfizetését. A díj átvállalását a Szarvasi Polgármesteri Hivatalban (5540 Szarvas, Béke u. 1.) Kozák Ildikó szociális ügyintézőnél kérelemmel és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévre vonatkozó jövedelemigazolás másolatával kell kezdeményezni.

 

2021. április 1. napjával hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződéssel rendelkeznek azok az ingatlantulajdonosok is, akik nem jelentek meg. Számukra szelektív- és kommunális edényzet igénylésére a továbbiakban a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. 5540 Szarvas, Vasút u. 67. 1/5. szám alatti irodájában (régi Bútorbolt épületében) legkorábban 2021. május 10. napjától ügyfélfogadási időben (kedd és péntek 9.00-14.00 óra között) lesz lehetőség, továbbá felvilágosítást kérhetnek a DAREH Zrt. munkatársaitól a 06-66/447-150-es telefonszámon vagy a https://www.dareh.hu oldalon tájékozódhatnak. Az ügyfélszolgálat szünetelése alatt edényzet hiányában a kommunális hulladékot 120 l-es, a szelektív hulladékot 240 l-es áttetsző zsákban helyezhetik ki az ingatlanuk elé legkorábban 2021. május 6. napjától ürítési napokon reggel 6 óráig.

2021. május 10. napjától az Endrődi út melletti konténer elszállításra kerül az illegális hulladékelhelyezés felszámolása érdekében.

A Tanya IV. kerület Mol-kút mögötti részén a gyűjtőpontos hulladékgazdálkodási közszolgáltatás továbbra is biztosított, mivel az út alkalmatlan a hulladékgyűjtő gépjármű közlekedésére. Az ott élő lakosságszámra (46 fő) tekintettel a Pillangó Büfé melletti közterületen lévő 1 db 1100 l-es konténer mellé további 1 db 1100 l űrtartalmú konténer került kihelyezésre.

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Aszódi Éva osztályvezető