Sziréna

Egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt

A mezőtúri nyomozók őrizetbe vettek egy 27 éves férfit, akit az eltulajdonított játékkonzollal együtt talált meg a helyi rendőr.


Bejelentés érkezett a rendőségre 2021. szeptember 15-én, hogy az egyik mezőtúri családi házból ismeretlen személy eltulajdonított egy játékkonzolt. A helyszínen megjelent egy körzeti megbízott, és adatgyűjtést végzett, majd a felmerült információk alapján megkezdte a feltételezett elkövető felkutatását. Mezőtúr belterületén, az egyik parkolóban egy férfire lett figyelmes, aki éppen bement a közelben lévő fás, bokros részre. A rendőr ellenőrzés alá vonta a helyi lakost, és az egyik fa tövében megtalálta az alig egy órája bejelentett betörésből származó játékkonzolt. A 27 éves férfit előállították a Mezőtúri Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök megállapították, hogy a férfi terhére róható több, korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekmény is, melyek során összesen négy kerékpárt tulajdonított el. A nyomozók a terhelt őrizetbe vételéről határoztak, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az eltulajdonított konzolt lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság 2 rendbeli lopás bűntett, valamint 3 rendbeli lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.