Sziréna

Vádemelés

Emberölés bűntette miatt kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség egy 48 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi letartóztatását, aki csütörtökön este megkéselte testvérét.


A férfi az édesanyjával élt közös háztartásban Szarvason, de rendszeresen a házban tartózkodott és az éjszakát is ott töltötte a férfi bátyja is. A testvérek italozó életmódot folytattak, rendszeresek voltak közöttük a szóváltások, amelyek esetenként tettlegességig is fajultak. Így történt ez 2022. május 12. napján, az esti órákban is. 20 óra körüli időpontban a két testvér a ház konyhájában tartózkodott, mindketten ittas állapotban voltak és szóváltás alakult ki köztük, amelynek során a terhelt felkapott egy kést az asztalról és a testvérét két alkalommal, a nyakán és a mellkasán megszúrta. A sértett a mögötte lévő kanapéra hanyatlott, és a helyszínen elhalálozott. A terhelt később áthívta a szomszédot azzal, hogy nagy baj van; a szomszéd észlelte, hogy a sértett már nem él, ezért értesítette a mentőket.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, de a bűncselekmény jellege alapján megalapozottan feltehető volt az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a terhelt a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.