Kézilabda, Sportsarok

Kiszenvedett két pont

Ha nehezen is, de győzelmet arattak a szarvasiak a csabai junior csapat ellen.


Szarvasi NKK – Békéscsabai NKSE 27-26 (14-18), női NB II, Szarvas, 200 néző. Vezette: Mandl, Medvegy.

Szarvas: Kasik-Szuhaj 3, Kovács F. 5, Hajdu 2, Szabó 10, Zelei 7, Ábrahám. Csere: Labát, Juhos (kapusok), Molnár, Kondacs, Horváth, Fulajtár, Janis, Farkas, Bagi. Edző: Almási László, Száva Flórián.

Háromhetes szünet után jól kezdett az NKK a csabai juniorok ellen. Kemény volt a védekezés, és a gólok is estek. A félidő közepére feljöttek a vendégek és a 20. percben 9-8 állt az eredményjelzőn. A vendégek meg is elégedtek a nyolc góllal, nem így a vendéglátók. 10 perc alatt gyors gólokkal és jó védekezéssel 14-8-as állással zárták a félidőt.

Szünet után taktikát változtatott Bohus Bea, az Előre edzője. A szarvasiak két lövőjét, Szabót és Zeleit a félpályánál emberfogással zárta ki a játékból. Ez a taktika megzavarta az NKK-t. Hiába kért a 40. percben időt Száva Flórián edző, a csapat játékán nem tudott változtatni.

A csabai támadók egyre többször betaláltak a kapuba. Míg a szarvasi támadók sorra hibáztak. A 6 gólos vezetés egyre olvadt. Végül kínkeservesen, de megmaradt az egygólos vezetés és a két pont.

A hosszú kihagyás úgy nézett ki, nem használt az NKK-nak. Szükség lesz egy kis szemléletváltásra.

Orosháza II-höz utaznak 14-én a szarvasiak.

Ny. M.