Sziréna

Közlekedik a család

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdeti a „Közlekedik a család”  közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot. A vetélkedő Békés megyei döntője 2013. május 4-én, szombaton lesz Békéscsabán a Szarvasi úti TESCO parkolójában egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében. A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre 09.00 – 14.00 óra között azok a családok jelentkezhetnek, akik két 6 illetve16 év közötti gyermeket […]


Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdeti a „Közlekedik a család”  közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A vetélkedő Békés megyei döntője 2013. május 4-én, szombaton lesz Békéscsabán a Szarvasi úti TESCO parkolójában egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében.

A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre 09.00 – 14.00 óra között azok a családok jelentkezhetnek, akik két 6 illetve16 év közötti gyermeket nevelnek, és legalább az egyik szülő „B” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik.

A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltenek ki (külön tesztlapot tölt együtt a két szülő és külön tesztlapot a két gyermek), majd a szülők egyik – „B” kat.-ra érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, szabadon választott – tagja saját gépjárművel vezetéstechnikai pályán teljesíti a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot.  Közben az egyik gyermek ügyességi pályán kerékpározik, míg testvére a kerékpár kötelező felszereléseivel kapcsolatos feladatot teljesíti.  A versenyen való részvétel feltétele az is, hogy az egyik szülő kipróbálja a borulós szimulátort, párja pedig a „részeg szemüveget” kerékpározás közben.

A családok regisztrációja és versenyeztetése folyamatosan történik. A győztes családot írásban értesítjük, ők képviselik megyénket a Zsámbék mellett lévő közlekedésbiztonsági- és vezetéstechnikai centrumban 2013. szeptemberében megrendezésre kerülő országos döntőn.

Az országos döntő fődíja: egy  Skoda Rapid személygépkocsi.

További nyeremények: Magyarországi üdülések,üzemanyag utalványok.

A nyílt napon nem csak családokat várunk! 09.00 – 18.00 óra között a Magyar Autóklub mobil baleset-megelőzési kamionnal, vezetéstechnikai pályával, kerékpáros rutinpályával és borulós szimulátorral várja a kilátogatókat.

09.00–14.00 óra között pedig a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége műszaki állomással várja az autósokat. Járműveik műszaki állapotát díjmentesen megvizsgálják.

A nyílt nap programjain bárki, ingyenesen részt vehet!

Információ: 66/523-723