Hírforgó, Képgaléria, Média

Szép versek szép dalokkal

Csütörtök este folytatódott a “Vers a víz fölött” értékes darabjainak sora a Vízi Színházban.


Dr. Váradi Lászlóné, a Város- és Környezetvédő Egyesület elnökének házigazdai ténykedése mellett a Szarvason már korábban megkedvelt páros: Szabó Ila költő, előadóművész és Haitman Ildikó énekes – civilben mindketten tanárnők – szórakoztatták a nagyérdeműt klasszikus szerelmes versekkel és köréjük válogatott lírai dalokkal.

Anélkül, hogy elmélyednénk a két műfaj együttes szárnyalásának elemzésében, elmondhatjuk, hogy ez az est egyszerre volt lélekmelegítő, léleksimogató, lélekidomár, lélekemelő – egyszóval: SZÉP. Ha úgy tetszik, egyfajta lélekrajzot is adott a két főszereplő irodalomhoz és zenéhez való mély kötődéséről. Így különleges LÉLEK-JELENLÉT-nek lehettünk tanúi dalban és versben is.

Lélekszakadva rohanó világunkban, amely nem egyszer szolgál lélekkufárok hadával, a lélekmérgezés lélekölő módon történő lélekrombolásával, felértékelődnek az ilyen estek. Amelyek a mély-lélektan színházi elemeit is felhasználva tesznek hitet a nagy alkotók idők végeztéig tartó lélekvándorlása mellett.

Szabó Ila és Haitman Ildikó szó szerint kitette a lelkét a színpadra, ügyesen ápolva ezzel a közönség lelkét is.