Hírforgó, Képgaléria, Média

A Játékszín vendégjátéka Szarvason

A tipikusan angolszász világot megjelenítő Robert Hartling darabot amerikai megfilmesítésekor 1990-ben Oscar-díj, két Golden Globe-díj, majd 1991-ben egy BAFTA-díj is fémjelezte.


A filmvásznon Sally Field, Dolly Parton, Shirley Maclaine, Daryl Hannah, Olympia Dukasis és Julia Robert nyújtottak annak idején felejthetetlent.

Maga a történet: hat nő világa és három év krónikája. Ehhez ad kézzelfogható lehetőséget a kisvárosi fodrászüzlet adta helyszín. S amíg készül a frizura, megnyílnak az asszonyi lelke.

Tekereg a mese színes fonala, szerelmek és csalódások kerülnek elénk a fordászüzletben megszokott titokfeltárás szabályai szerint. Eleven könyvként nyílik ki előttünk a hat hölgy családi élete vágyaikkal, a férfiakról alkotott elképzeléseikkel, vélekedésükkel együtt. Barátság, hit, anyaság fűzi őket egybe, az acélnál is erősebben.

Mindezt Korcsmáros György rendezésében, Menczel Róbert díszleteinek és Hruby Mária jelmezeinek színes hangulataiból felépítve láthattuk.

Valeryt Hernádi Judit, Claireet Szulák Andrea, Tryvyt Dósa Zsuzsa, Emilyt Zsurzs Kati, Shelybt Erdélyi Tímea, Annebellet Bartha Alexandra játszották. A budapesti sikerszéria összhangjának megfelelően és annak színvonalán.

A vegyesen sírós-nevetős darabban Hernádi Judit átütő játékerővel játszott, Zsurzs Kati játéka a történet végére teljesedett ki. Kellemes színfolt volt Erdélyi Tímea és Bartha Alexandra alakítása. Szulák Andrea a tőle megszokott könnyedséggel fecsegte darabbéli dolgait. Dósa Zsuzsa fodrásznője tökéletesen beleillett a teljesen élethű, fodrászüzlet adta miliőbe.

A két részes színjáték Szarvason is sikert aratott.