Hírforgó, Képgaléria, Média

Szárnyalt a fekete-sárga harmonikazenekar

Valóságos fiesztahangulat uralkodott el kedd este a 100 tagú Happy Junior Band német harmonikazenekar koncertjén.


A Cervinus Fesztivál darabjaként lezajlott zenei parádé még a fahídra is sokakat kicsalt. Alighanem ha még félórával tovább tart a hangverseny, onnan is teltházat jelentettek volna.

A Lipcse környéki zeneiskolákból alakult – jelenleg több mint 230 taggal rendelkező – együttes egy Csongrád megyei zenei táborból érkezett Szarvasra. Egy biztos a létszám tekintetében: a színpad abszolút megtelt a stílszerűen fekete-sárgába öltözött harmonikásokkal és a dob, gitár, szintetizátor stb. felállású háttérzenekarral. A hallatlan lelkesedéssel játszó csapat előterében pedig vokalisták és szólóénekesek tartották lázban a közönséget. Egy-egy vérforraló latinc tánc és a Kalinka erejéig táncosok is feltűntek. Utóbbi esetében mókás táncparódia formájában.

A nagyérdemű örömére egymást váltották a méltán világhírű örökzöldek, mint a New York, New York és a Szamba, a Fal és társai. Nem maradhatott el a western életérzés és a jódli hangulat felvonultatása sem.

Így a teljes extázisba kergetett közönség a végén felállva – szinte táncba kapva és dalra fakadva – tapsolta újra meg újra a lenyűgöző zenei élményt nyújtó zenekart. A házigazdák nevében a koncert végén méltán köszöntötte őket elismerő szavakkal Babák Mihály polgármester, Csasztvan András színházigazgató és nem utolsósorban Iváncsó József zenetanár. A szarvasiak körében – s egyre inkább a környéken is – a jelenleg városunkban virágzó harmonikakultuszt a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola kiváló tanáregyénisége teremtette meg.

Mint a történések legvégén elhangzott, szerda este 19 órától a nagyszerű zenekar Békéscsabán, a Szent István téren vendégszerepel s a közeli napokban Hódmezővásárhelyre is ellátogat.