Postaláda

Tájékoztatás – átmeneti vízellátás ügyében

Levél az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulástól a szarvasi önkormányzathoz.


Orosháza és Térsége Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás

Az Orosházi Regionális Vízellátó Rendszer által érintett települések, nevezetesen: Csabacsűd, Gádoros, Kardoskút, Nagyszénás, Szarvas és Pusztaföldvár polgármesteri részére

Tisztelt Polgármester Úr!

Az Orosházi Regionális Vízellátó Rendszeren lévő települések képviselői megkereséssel éltek a Belügyminisztérium felé annak okán, hogy a HM vízszűrő konténerek helyett más megoldásban kérik a BM támogatását az átmeneti vízellátás megoldására.

A Kormány az Orosházi vízellátó rendszer egyedi fejlesztését megtárgyalta és azt az 1423/2013. (VII.10) sz. határozatával támogatta. A kormány a feladat megvalósítására az 1424/2013. (VII.10) sz. határozatával bruttó 36 millió Ft juttatást biztosított.

A feladat két kút melléfúrásos felújítására terjed ki, melynek révén biztosíthatóvá válik a rendszeren lévő települések részére a 8/83/EK tanácsi irányelvben szereplő, előírásoknak megfelelő minőségű, emberi fogyasztásra szánt víz biztosítása.

A feladat-ellátások rövid ismertetése:

K-217 (2/4) és K-200 (4/3) kutak melléfúrásos felújítása

  • kútfúrás tervezéssel, engedélyeztetéssel
  • kútfej kialakítás, gépészet
  • kútakna építés
  • kútbekötés
  • próbaüzem
  • 3 db akkreditált laboratóriumi vizsgálati eredmény beszerzése a határérték alatti arzéntartalom igazolására

A Belügyminisztérium a feladat ellátására vonatkozó Támogatási Szerződést Orosháza Város Önkormányzatával az elmúlt héten megkötötte. A szerződésben a minisztérium kötelezi az önkormányzatot, hogy a szolgáltatóval (Alföldvíz Zrt) kössön szerződést a feladatok elvégzésére.

A fentiek okán Orosháza Város Önkormányzata felvette a kapcsolatot a szolgáltató Alföldvíz Zrt-vel a munkák mielőbbi megkezdése érdekében. Az ügymenet állásáról az érintett települések polgármestereit folyamatosan tájékoztatni fogjuk.

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!

Orosháza, 2013. július 22.

Tisztelettel:
Csizmadia Ibolya elnök