Hírforgó, Képgaléria, Média

Vasárnap délután is hömpölygött a tömeg

A Túri Vásárt kedvelők ezreinek körében még mindig él a kép a minden augusztus utolsó vasárnapján a Kossuth Lajos utcán, a Szabadság téren és környékén évtizedeken át megtartott rendezvényről.


Néhány éve a vásár időpontja elkerült a naptárban, így az azt felvezető arTúr Fesztivál is korábban kezdődik. A másik nagy változás, hogy a hangulatos belváros árnyas fái és polgári hangulatot sugárzó miliőjéből a vásár kikerült a Szolnoki útra – mondván, hogy kinőtte magát a régi helyszínről. Ez lehet, hogy így van, mert sok az árus és a mutatványos, de ez a mostani helyszín se hangulatában, se kinézetében nem tud versenyezni a korábbi helyszín varázslatos, sikátorokat, beugrókat kölcsönző régivel. Legalábbis a külső szemlélő és romantikus utcaképeket kedvelő turista szemével.

Mindezzel együtt az idei Túri Vásárt ezrek és ezrek látogatták, még vasárnap délután is hömpölygött az embertömeg a sátrak környékén. A vásározók örömére az előző napok forrósága enyhült, de a sör, az üdítők és a fagylalt így is a legnépszerűbb portékák közt szerepelt.