Hírforgó, Képgaléria, Média

80 előadás után zárt a Jókai

Akár az előző két évad záróakkordján, a Szarvasi Vízi Színház közönsége vasárnap is helyéről felállva, vastapssal köszönte meg az idei évadot.


A gálaműsorrá és díjkiosztóvá magasodott Színházi Óhajtó fellépő színművészei és nem utolsósorban a Csomós Lajos színművészt is felvonultató Orszlán együttes kitett magáért.

A teltházközeli nagyérdeműt Józsa Mihály, a Magyar Teátrum Kft. ügyvezetője, Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Babák Mihály, Szarvas város polgármester köszöntötték.

Józsa Mihály, aki magát az est egészét szellemesen levezényelte, elmondta, hogy a nyár folyamán nyolcvan előadásra került sor. Nyolc színigazgató a Magyar Teátrumi Társaság részéről személyesen is megtisztelte társulata előadását Szarvason.

Fekete Péter színházigazgató elegáns és frappáns beszédében ezúttal is elismerését és köszönetét fejezte ki minden irányban a Vízi Színház támogatásáért. Elismeréseit a nagyközönség szép sorjában tapssal díjazta. Utolsó, egyben egyszemélyes tapsa a Vízi Színházat estéről estére megtöltő hálás közönségnek szólt. Ebben a közönség értelemszerűen már csak saját vastapsát tehette hozzá.

Babák Mihály polgármester mind köszöntőjében, mind az est folyamán többszörösen elismerését fejtette ki a Jókai Színház egésze, a fellépő színművészek, a színitanházas hallgatók és a közönség irányában.

A köszöntések után a színpadi történések óhajtással ötvözött díjkiosztóvá alakultak. Az eddig megszokott gyakorlattal szemben ezúttal kizárólagosan a társadalmi zsűri tagjai óhajtottak olyan sztárvendégek jelenlétében is, mint Reviczky Gábor, Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház igazgatója, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, Perlaki Róbert díszlettervező, Csombor Teréz színművész, Topolánszky Tamás koreográfus és mások.

A gálaműsor fényét növelte, hogy Nemcsák Károly egy Móra Ferenc írást adott elő, Csombor Teréz pedig a Csárdáskirálynő egyik nagy slágerével jeleskedett. A már említett kiváló együttesen és Csomós Lajos nagyszerű éneklésén túl a Babylon TSE is nagyban hozzájárult az est sikeréhez.

A kívánságok zömét a Jókai Színház három közkedvelt kiválósága teljesítette.

Nagy Erika csakúgy, mint az előző Óhajtóban, most is remekelt korabeli táncdalok előadásával. Olyanokkal, mint a “Hol jár az eszem” c. nagy sláger 1966 első táncdalfesztiváljáról. Nagy Róbert a tőle megszokott briliáns humorral és eleganciával énekelt néhány Szécsi Pál slágert. Liszi Melinda pedig egyfajta jutalomjátéknak is felfogható szereposztásban a Vörös malomból énekelte Nina dalát és a Kabaré címadó betétdalát.

E nem mindennapi Óhajtó hamar elröppent, s a nagyérdemű azon vehette észre magát, hogy ismét felállva tapsol a jövő nyári remek folytatás reményében. Történt mindez a Jókai ezévi nyári zárógáláján, egy nappal az Állami Népi Együttes Naplegenda c. előadása előtt.