Hírforgó, Képgaléria, Média

Naplegenda az ünnep előestéjén

Az Állami Népi Együttes 2000 óta táncolja kirobbanó sikerrel a Naplegenda c. műsorát. Szent István Nap előestéjén ez a monumentális produkció tökéletesen ideillett a Vízi Színházba.


Az abszolút teltház előtt lezajlott varázslatos táncvihart valóságos tapsorkán és többször visszakövetelt ráadásfergeteg zárta.

A Magyar Állami Népi Együttes alkotóinak régi álma valósult meg, amikor Nikola Parov friss hangzású dinamikus, ősi motívumokat görgető populáris zenéjével találkoztak. A zeneszerző különleges, szaxofont, dobot, rézfúvósokat is felvonultató etno-zenéje mellé virtuóz szólóének produkciók is társultak. Így a nagyszerű alkotógárda: koreográfia – Németh Ildikó, Mihályi Gábor, Ónodi Béla, Szappanos Tamás, Végső Miklós, rendező koreográfus – Mihályi Gábor, a magyar néptánc legdinamikusabb, legerőteljesebb mozdulatait, valódi táncvihart tettek színpadra. Olyannyira lenyűgöző formában, hogy bájosan csinos nézőtéri szomszédom riadtan jegyezte meg a szünet elején: “Féltem, hogy már vége van ennek a csodának”.

Szerencsére a csodának még nem volt vége, így ez a felejthetetlen, minden igényt és nézői fantáziát felülmúló ünnepi táncvarázs még egy részben folytatódott. Értekezhetnénk itt még ősi magyar hitvilágról, történelmi sorsfordulók döbbenetes megjelenítéséről, de felesleges. Az előadás világszínvonalú minőségi volta és csak önmagával mérhető színpompás látványa önmagáért beszél.