Hírforgó

Népes fórum a munkálatokról

Csütörtök délután megtelt a Városháza nagy tanácskozó terme a lakossági fórumra érkezett érdeklődőkkel.


A széles közérdeklődés teljesen érthető volt, hiszen a városrehabilitációs munkálatok szerepeltek napirenden.

A fórumot Hodálik Pál alpolgármester vezette le Babák Mihály polgármester távollétében. A kivitelezők részéről itt volt Vas Árpád építésvezető a Swietelskytől, Bődi Péter vezérigazgató-helyettes az INTEGRÁL Építő Zrt.-től, a Colas Út Zrt.-t pedig Hegyi János képviselte. Megjelent Nagy József projektmenedzser is.

A fórum legelejére az alpolgármester a “gyorsposta” és egyéb neveken elhíresült játék alkalmi négy szereplőjével – Sonkolyné Szekerczés Margit, Hódsági Ferenc, Nagy József és Gajdos Attila – demonstrálta, hogy milyen gyorsan keletkeznek tévhitek és tévinformációk a kivitelezéssel kapcsolatban. Ezúttal a résztvevők igyekeztek visszaadni a beruházás előzményeire és folyamatára vonatkozó feladat szövegét, az alapszöveg csak-csak átalakult.

Az alpolgármester szemléletes módon ezután felidézte a 2005-ös esztendőtől napjainkig történteket. Sokadjára is előkerültek a beruházási tételek.

Mint a kivitelezői hozzászólásokból kitűnt, több esetben a közműtérképek pontatlansága is hátráltatta a munkálatokat. Például elhangzott, hogy az érintett területen a teljes ivóvízvezetéket át kellett tervezni.

A fórum egésze alatt kézzelfoghatóvá vált, hogy az érintett vállalkozások és lakóközösségek elégedetlenek a munkák ütemével. A kivitelező cégek ígéretet tettek a gyorsításra.