Hírforgó, Képgaléria, Média

Nyolc alkotó képei a Tessedik Múzeumban

Ez a történet is úgy kezdődött, hogy évekkel ezelőtt megszületett egy újabb szarvasi facebook csoport.


Ez önmagában még nem sokat jelentene, ha Kiss János nem szervezett volna belőle egy fiatal alkotói közösséget. Ők Szarvas és környéke természeti szépségeit kívánják megjeleníteni. A szándék tiszteletre méltó. Ezúttal ezen a szilvanapi szombat délutánon a közösség nyolc többé-kevésbé tehetséges és ígéretes alkotója mutatta be képeit szép számú közönség előtt a Tessedik Múzeumban.

A tárlatot a fotózást mívesen művelő Hodálik Pál alpolgármester nyitotta meg. Nem feledkezett meg köszönő mondataiban Demeterné Annus Krisztina, a FUJI Fotólabor és a Dekor Labor támogatását kiemelni.

Egy a KOMÉP-től kölcsönzött fürdőkád vizébe bemutatott fiatalok egy-egy színes festékgombot dobtak s ettől a valóságban is a tárlat plakátján meghirdetett “színkavalkád” született.

Akik pedig kiállítanak: Kanti Dorottya, Baloghné Homonnai Mária, Gombárné Urbancsok Éva, Kiss István, Panni Zsolt, Szabó Zsolt, Valló Zoltán, Uhljár Attila. Ami közös bennük: minden darab szenvedélyes természetszeretetről tesz bizonyosságot. Különösebb elemzést nem kívánnak, legjobb, ha a nagyérdemű közönség külön-külön egyénenként csodálkozik rá a képek adta harmóniára.

Talán annyi szubjektív félgondolat a képek láttán, hogy: Kanti Dorottya képe, “Nagymosás után” cím nélkül is nagy tehetséget ígér a föld- és emberközeli téma határozott megragadásával. Baloghné Homonnai Mária három darabja elmélyült természetrajongást sejtet, spirituális módon. Szépek Gombárné Urbancsok Éva, Panni Zsolt, Kiss István, Szabó Zsolt és Uhljár Attila képei. Valló Zoltán “Álomkép” c. darabja olyan érzékeny lelkületű alkotót sejtet, aki ihletett kegyelmi állapotba kerül képe születésekor. Hodálik Pál színei izgalmasak és figyelemreméltók.

A tárlat egészét jó szívvel ajánljuk a nagyérdemű tárlatlátogatók szíves figyelmébe.