Hírforgó, Képgaléria, Média

55 éve érettségiztek

Hagyományosan szeptember második péntekén az alma mater udvarán (Szarvas, Szabadság út 4.) gyülekeztek a hölgyek és deres hajú urak 35-en.


“Kicsinyke voltam én,
Volt számtalan bajom;
Ízetlen tarhait
Reám raká fajom…”
(Vajda Péter: Számadás)

Ezzel a Vajda Péter idézettel invitálták a szervezők az 55. érettségi találkozóra évfolyamtársaikat.

Az üdvözlések, ismerkedések – voltak, kik évtizede nem látták egymást -, rövid köszöntés után koszorút helyeztek el az emléktábla alatt, emlékezve elhunyt tanáraikra, osztálytársaikra.

A kis ünnepséget követően a Képző I. emeleti előadótermében dr. Kutas Ferenc 45 perces órájára ültek be a diákok, ahol képeket láttak és szemelvényeket hallgattak a Vajda Péter Gimnázium múltjából és jelenéből. Ezt követően külön termekbe vonultak az A-sok, B-sek és C-sek osztályfőnöki órára. A B-sek könnyen voltak, nekik volt osztályfőnökük, ugyanis dr. Lovász György tanár úr megtisztelte az 55-ösöket jelenlétével. Hogy az osztályfőnöki órákon mik hangzottak el, az maradjon titok, de biztos szó esett az egészségről és az unokákról.

Megtörtént az elmaradhatatlan fényképezés is.

A kellemes napsütéses időben az öregdiákok átsétáltak az Árpádba, ahol a Turul Vendéglő jóvoltából finom ebédben volt része a megjelenteknek. A fehér asztal mellett késő délutánig tartott a traccsparti, előkerültek a régi képek, emlékek. Ez alatt elkészültek az új osztályképek is. Távozáskor úgy búcsúztak, hogy 2014 szeptember második péntekén ismét összejönnek.