Postaláda, Sziréna

Büntetőeljárás az ereszcsatorna lopással kapcsolatban

A címben jelzett ügyben intézett levelet Babák Mihály polgármester, melyre a Szarvasi Rendőrkapitányság vezetője válaszolt.


Szarvas Város Polgármesteri Hivatala

Babák Mihály Polgármester Úr részére

Tisztelt Polgármester Úr!

Tájékoztatom, hogy a 30/245/2013. ikt. számú fogadónapi panaszbejelentés alapján – „A református egyház épületének rézcsatornájának valamint párkányának rongálása bejelentése” – kivizsgálásra került.

A kivizsgálás során megállapítást nyert, hogy az egyház épületéről történt ereszcsatorna lopásról hatóságunk részére 2013. augusztus 29-én bejelentést tettek. Ezzel kapcsolatosan a szükséges rendőri intézkedések foganatosításra kerültek az üggyel kapcsolatban a 689/2013. bü számon büntetőeljárás folyamatban van.

A napi járőrszolgálat ellátás során kiemelt figyelmet fordítottunk a lakosság biztonságérzetének javítására és az igényekre való tekintettel visszatérőn ellenőriztük az egyház épületét és annak környékét, jelen ideig jogellenes cselekmény felfedésére nem került sor.

A továbbiakban is visszatérően ellenőriztetem a Református Egyház valamint a templom épületét a további jogsértések megelőzése végett valamint a jogsértő cselekmények felfedése érdekében.

Szarvas, 2013. október 2.

Tisztelettel:
Oltyán Sándor r. alezredes
rendőrségi tanácsos, kapitányságvezető