Hírforgó, Képgaléria, Média

Sajtótájékoztató a Városházán

A nyáron kialakult hagyományok jegyében tartott Babák Mihály polgármester és Hodálik Pál közös sajtótájékoztatót a Városházán.


Az alpolgármester elsődlegesen a városrehabilitációs munkálatok adta forgalmi rend változásokról szól. Így elhangzott, hogy október 23-ig tartó időszakra október 11., pénteki kezdettel lezárták a forgalom elől a Deák Ferenc utcát teljes hosszában és szélességében.

A Vajda Péter utca hétfőtől a Szabadság-Vasút utca közötti szakaszán válik egyirányúvá. Elhangzott, hogy a Vajdán várhatóan október 21-től 22-ig naponta reggel 8-tól 16-ig áramszünet lesz a földkábelek beszerelése kapcsán.

Hétfőtől az Árpád közben is a Kossuth utca felől elkezdődik a járda feltörése. Itt a kivitelező a Szabadság út felől a Kossuth tér már elkészült járdáján biztosítja a gyalogosforgalom számára a közlekedést.

Mint elhangzott, a SZIRÉN előtti Kossuth utcai útszakaszon és folytatólagosan a Vízműig a kivitelező a rossz talajfelmérés miatt kénytelen 15 cm vastag CKT alapot kialakítani. E 3,5 millióval növeli meg a beruházási költségeket. Az önkormányzat érthető szigorral ezt a tervező cégre hárítja.

Várhatóan másfél-két hetes időre a Polgármesteri Hivatal előtti járdaépítés miatt a Városházát elsődlegesen gyalog, illetve kerékpárral kérik megközelíteni. Kerékpártárolás a Szabadság úti bezárt újságospavilon mögött lehetséges. Autós parkolás a Városháza udvarán nem megoldható, az ott tömegesen parkoló rendőrségi gépkocsik miatt.

Babák Mihály polgármester bejelentette, hogy a Karácsony előtti időszakra – november 30-ig – kérték a kivitelezőktől, hogy a Fő tér, illetve a Kossuth utca munkálatai egy-két apróság kivételével fejeződjenek be.

Hangsúlyozta, hogy tíz évig az elkészült útszakaszok felbontását nem engedélyeik. Így a Vajda Péter utcai termálvezeték építés során a vezeték új nyomvonalon létesül.

A sajtótájékoztató további részében bejelentették, hogy a Hagyományőrző Közalapítvány 24,5 millió forintos összeget nyert “Kulturális szemléletformálás a népművészet eszközeivel Szarvason és környékén” c. pályázaton.

Továbbá a Települési Önkormányzatok Szövetsége által meghirdetett versengésben Szarvas nyerte az első helyet az eredményes és modellértékű testvérvárosi találkozók sorában. A másik két dobogós település Körmend és Kisrécse. Mint elhangzott, ezen a kiváló eredményen 271 ember munkálkodott városi szinten, Csasztvan András igazgató, Gombár Hajnalka háziasszonyi és Molnár Gabriella projektmenedzseri irányítása mellett.