Postaláda

Adó + csekk

Adófizetéssel kapcsolatban tájékoztatták Babák Mihály polgármestert.


Tisztelt Polgármester Úr!

Fenti tárgyban az alábbiakban tájékoztatom Önt:

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 43. § /8/ bek. alapján ha az adózó számlája 1000 Ft-ot meghaladó tartozást vagy túlfizetést mutat az adóhatóság az adózó számlájának egyenlegéről és a tartozásai után felszámított késedelmi pótlékról október 31. napjáig értesítést ad ki.

A törvény 2. sz. mellékletének II. pontja alapján az önkormányzati adóhatósághoz félévenként március 15., illetve szeptember 15. napjáig kell az adóbefizetést teljesíteni.

Az ügyfelek minél jobb kiszolgálása érdekében – évenként kétszer – az I. félévi fizetési határidő előtt (február végén) és a II. félévi fizetési határidő előtt (augusztus végén) küldünk SZÁMLAEGYENLEG ÉRTESÍTÉSEKET csekkel együtt abban az esetben, HA AZ ADÓSZÁMLA TARTOZÁST MUTAT.

A II. féléves értesítő az augusztus 2. (péntek) napjáig beérkezett és lekönyvelt befizetések figyelembevételével készült augusztus 5. (hétfő) napján. Az értesítések postázása (csekknyomtatás, bélyegzés, borítékolás) és kihordása kb. 3 hetet vett igénybe, ezért az az ügyfél, aki ezen idő alatt teljesítette befizetését, az az átfutási idő miatt mégis megkapta az értesítést és a csekket.

Egyébként csak az kap értesítést, aki nem fizette meg az adóját.

Szarvas, 2013. szeptember 23.

Tisztelettel:
Bencsik Ferencné
csoportvezető