Hírforgó

Harencsár az Alexandrában

A múlt vasárnap Harencsár László meseíró és színpadi szerző folytatta az Alexandra Könyváruházban elkezdett diadalútját.


Ezúttal a Nyugati terén Magyarország leghatalmasabb könyváruházában tartott dedikálással egybekötött író-olvasó találkozót szép számú érdeklődő előtt. A “Mesél az erdő” történeteinek bemutatását megtisztelte jelenlétével Székhelyi József színművész-rendező és családja és Pusztaszeri Kornél színművész.

Látogatásuk nem volt véletlen, hiszen a Magyar Rádióban gőzerővel folynak a “Fehér babák meséi” Harencsár hangjáték előkészületei Székhelyi József rendezésében. A szerző október 28-án hétfőn meghallgatta a hangjáték Kocsák Tibor kiváló musicalszerző által komponált kísérőzenéjét és elismerően nyilatkozott a hallottakról.

– Tisztán, mint egy klasszikus filmzene – fogalmazott Harencsár László Kocsák Tibor muzsikájáról.

Az már véglegesen eldőlt, hogy a Kossuth Rádióban az idei advent utolsó hétvégéjén – a szombat és vasárnap között még válogatnak a szerkesztők – lesz majd a hangjáték ősbemutatója. Az sincs kizárva, hogy ennek alkalmából és karácsony tiszteletére elkészül CD-n is a Székhelyi-rendezés anyaga.