Hírforgó, Képgaléria, Média

Sajtótájékoztató a Városházán

Örvendetes pályázati eredményekről szóló bejelentéssel kezdte Hodálik Pál alpolgármester szokásos péntek délelőtti sajtótájékoztatóját.


Mint elmondta, Szarvas Város Önkormányzata 8.325.612 Ft-os összeget nyert a vidékfejlesztési tárca által kiírt tanyafejlesztési pályázaton. Ezt a külterületi utak karbantartására fordítják fontos földmunkagépek vásárlásával. Elhangzott még, hogy ugyanezen pályázaton az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség 1.372.000 Ft-ot, még a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása 1.997.910 Ft-ot nyert a tanyagondnoki hálózat fejlesztésére. Varga István tanyagazdaságára nyert 2.215.375 forintot.

Az alpolgármestert követően Nagy József, a városrehabilitációs munkálatok projektmenedzsere, illetve Balaton Tamás, a Swietelsky-Porció konzorcium által kivitelezendő termálberuházás projekt menedzsere vették át a szót. Mint hallhattuk, a korábban tervezettekhez képest olcsóbb lesz az anyagköltség tekintetében, mivel az szénacélcsőből valósul meg.

Mivel a szükséges tervmódosítások után sok főhatóság együttes főbólintása szükséges a termálmunkálatok indításához, pénteken még nem állt rendelkezésre elegendő információ az időponttal kapcsolatban. A téli időszak beálltával a termálvezeték kiépítése valószínűleg átcsúszik 2014-re.

Mint Nagy Józseftől hallhattuk, a Kossuth tér átépítésével jól haladnak, adventre elkészül a Zenepavilon, szinte minden meglesz a rövid “termálárok” kivételével. Így az adventi vásárnak és rendezvényeknek ott nem lesz akadálya.

Döntés született a Múzeum és Ótemplom körüli akácfák kivágásáról, amelyeket más díszfák váltanak fel. Az nem derült ki pontosan, milyen okok miatt történt péntek délelőtt újabb fakivágás az Árpád-közben. Ezzel együtt Nagy József elmondta, hogy a városrehabilitációt érintő fakivágások végére értek.

Jelezte, hogy a Szabadság úton – az Árpát előtt és közelében tervezett – járdaburkolások, átépítések szintén jövőre várhatók. Hangsúlyozta, hogy komoly szakmai egyeztetések folynak minden irányban a havas téli időszakra vonatkozóan, az üzletek, ingatlanok balesetmentes megközelíthetősége érdekében.

Mint hallhattuk, a városrehabilitációs munkák határidejének módosítása – így a kivitelezői szerződések módosítása is – hamarosan újabb képviselő-testületi döntéseket igényel.