Postaláda

Nem találtak szabályszegő kamionost

Úgy tűnik, a Vágóhíd utcán nincs szabályszegő teherautós – derül ki a szarvasi rendőrkapitányság leveléből.


Tisztelt Polgármester Úr!

Tájékoztatom, hogy a 30/287/2013. gy. számú fogadónapi panaszbejelentés alapján – “A Vágóhíd utcán a tehergépjárművek nem tartják be a tilalmi táblát” – kivizsgálásra került.

A kivizsgálás során megállapítást nyert, hogy a napi eligazítások során az eligazító parancsnokok felhívták a figyelmüket a Szarvas város területén szolgálatot ellátó járőr állománynak, valamint a megerősítő jelen lévő készenléti rendőrség állományának, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően intézkedjenek a Szarvas, Vágóhíd utcán közlekedő “Súlykorlátozás” táblát figyelmen kívül hagyó és megszegő járművek és járműszerelvények vezetőivel szemben. A napi eligazítás során Szarvason a Vágóhíd utcára a súlykorlátozó tábla hatálya alá tartozó útszakaszra az eredményesebb végrehajtás érdekében több alkalommal álló ellenőrzéseket hajtottunk végre az éjszakai valamint a hajnali órákban. A fokozott rendőri ellenőrzések során sem a járőrök, sem pedig a készenléti rendőrség járőrei nem észleltek a Vágóhíd utcán a súlykorlátozó táblát megszegő és a súlykorlátozó tábla hatálya alatt közlekedő tehergépjárművekkel, járműszerelvényekkel.

Az 5,5 t “Súlykorlátozás” tábla (mely azt jelzi, hogy az úton a táblán megjelöltnél nagyobb össztömegű járművel, járműszerelvénnyel közlekedni tilos) a 44-es főút és a Vágóhíd utca kereszteződésében, valamint a Vágóhíd utca és a Gárdonyi utca kereszteződésében van kihelyezve, olyan formában, hogy a súlykorlátozó tábla hatálya altt ki van helyezve a “kivéve célforgalom” kiegészítő tábla is.

A továbbiakban is visszatérően ellenőriztem Szarvason a Vágóhíd utca azon szakaszát, melyen súlykorlátozó tábla van kihelyezve, a jogszabályi előírások betaártsa végett.

Szarvas, 2013. november 1.

Tisztelettel:
Oltyán Sándor r. alezredes
rendőrségi főtanácsos
kapitányságvezető