Hírforgó, Képgaléria, Média

Városi környezetismereti verseny a GFF Szarvasi Gyakorló szervezésében

… nekünk csak csendben hallgatnunk kell a mondanivalóját. Az őszi természet csodaszép színekkel, hangokkal várja a túrázókat és mesél a változásokról, az állandóságról, a tovatűnt nyárról, a közelgő télről. November 13-án délután gyerekek meséltek az erdőről.


A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola, Gyakorlóóvoda és Bölcsőde idén is meghívta a város iskoláinak 3-4. osztályos tanulóit a hagyományos Városi Környezetismereti Vetélkedőre. A csapatoknak előzetes feladatként irodalmi művet: mesét, verset vagy dramatikus játékot kellet alkotniuk és a versenyen előadniuk. Valós történetek, kitalált mesék, versek, dalok idézték fel a gyerekek és az erdő kapcsolatát. Mi az amiért szeretik állat és növényvilágát és hogyan tudnák megóvni azt unokáiknak? A további feladatok között szerepelt a természethez kapcsolódó szólások magyarázata, állatok felismerése jellemzőik alapján, a fák leveleinek és termésének egyeztetése, összekeveredett tagmondatokból értelmes mondatok alkotása, madárhangok felismerése.

A csapatok számot adtak felkészültségről, pontosságról, gyorsaságról, előadókészségről, összhangról. A zsűri elnöke: Ezer Ádám Körös-Maros Nemzeti Park, a zsűri tagjai: Kóczi Kálmánné ny. szakvezető tanító, Prjevaráné Márta ny. szakvezető pedagógus, a Szarvasi Város- és Környezetvédő Egyesület képviseletében. Munkájukat ezúton is köszönjük.

A huszonnégy gyermek és tanítóik izgalmas, vidám délutánt töltöttek együtt. A zsűri döntése alapján az 1. helyezést a Székely Mihály Intézmény Fő téri Általános Iskola csapata vihette haza –„Erdőkerülők”. A 2. és a 3. helyezést a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda –„Természetbarát” és „Pelék” csapatai nyerték meg. Köszönjük a pedagógusok szakmai felkészítését és áldozatos munkáját! Köszönjük támogatóinknak a finom uzsonnát és az ajándékokat.

A rendezvényt támogatta: LÚDLAND Kft. Szarvas, TESCO Áruház Szarvas, Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága – Szarvas, Bayer Hungária Kft.