Postaláda

Levél a postával kapcsolatban

Új szolgáltatóhelyet igényelnének Szarvason, közben a régi posta felújítás alatt áll – tájékoztatta levelében a Magyar Posta a Polgármesteri Hivatalt.


Magyar Posta Zrt.
Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság

Szarvas Város Polgármesteri Hivatala
Babák Mihály polgármester úr részére

Tárgy: Szarvas településen postai szolgáltatóhely létesítésével kapcsolatos megkeresés

Tisztelt Polgármester Úr!

Szarvas településen a Polgármesteri Hivatal fogadóóráján tett postai szolgáltatóhely létesítésére vonatkozó 30/307/2013. számú bejelentést illetékességből megkaptam, azzal kapcsolatban az alábbiak szerint tájékoztatom.

Á Magyar Posta Zrt. szolgáltatási kötelezettségét a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény, a 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet és az Egyetemes Postai Közszolgáltatási Szerződés szabályozza.

Tájékoztatom, hogy társaságunk célja olyan postahálózat működtetése, amely az ügyfeleink igényeinek – mind a szolgáltatások minőségét, mind az elérhetőségét tekintve – maximálisan megfelel. Ugyanakkor a Magyar Postának, mint az állami vagyonnal felelősen gazdálkodó szervezetnek Szarvas város postai ellátását egészében kell vizsgálnia.

Szarvas város területén a jogszabályi előírásoknak a Magyar Posta Zrt megfelel, jelenleg újabb postai szolgáltatóhely kialakítását sem vállalkozói, sem postai formában nem tervezzük. Megjegyzem, hogy Szarvas posta (Szabadság u. 9.) felújítása jelenleg folyamatban van, várható befejezése december eleje. Az átalakítást követően ügyfeleink korszerű, a kiszolgálást segítő ügyfélhívó rendszerrel ellátott, nyitott pultos munkahelyeken vehetik igénybe a postai szolgáltatásokat.

Kérem, hogy fentiekről a beadványost – mivel címadat nem áll rendelkezésünkre -szíveskedjen tájékoztatni:

Tisztelettel:
Torkos László
területi üzemeltetési osztályvezető