Postaláda

Nyílt levél

Sokallják a várakozást a postán a fórumozók – derül ki Tóth Zoltán leveléből.


Dr. Polacsek Csaba Elnök Úr részére
Magyar Posta Zrt. Igazgatósága

Tisztelt Elnök Úr!

Ezt a levelet sok-sok szarvasi lakos nevében írom. Szarvason általában meg vagyunk elégedve a postai szolgáltatások színvonalával, régi ismerősként tekintünk a postásokra és a postahivatal dolgozóira. Viszont régi probléma, ami az új sorszám rendszer bevezetésével még szembetűnőbb, az a sorban állás ideje. A Szarvasi Fórum közösségi oldalon írták a szarvasiak a következőket:

  • „50 percembe került a csomag. De állhattam volna ott este 8-ig, ha nem megyek a pulthoz megkérdezni.”
  • „Mi 45 perc várakozás után sem kerültünk sorra, úgyhogy feladtuk és elmentünk.”
  • „A mai nap folyamán 2X mentem a postára. Először a délelőtti órákban, de mikor megláttam az utcáról, hogy mennyien vannak… hát elment a kedvem a sorban állástól. Aztán próbálkoztam délután is, akkor is legszívesebben hátat fordítottam volna a postának, de mivel muszáj volt befizetni a fránya csekkeket, így vettem egy mély levegőt, és bementem. Mondanom sem kell, megint annyian voltak mint az oroszok, de ez még semmi. Ha már újítottak, és annyi “ablakot” csináltak, akkor miért nem ültetnek mindegyik ablakhoz embert, aki dolgozik is! 2 ablaknál lehetett befizetni a csekkeket. 20 percet álltam/ültem mire rám került a sor.”

Meg kell jegyeznem, nem a postai dolgozókkal van problémánk, hanem hogy 17.000 főre egy hivatal jut, ami igencsak nem egyezik a Magyar Posta honlapján olvasottakkal, miszerint:
„A postai szolgáltató helyek elérése szintén fontos minőségi kritérium. A Magyar Posta e tekintetben is kedvező helyet foglal el az európai rangsorban, nálunk átlagosan 3200 lakosra jut egy-egy postahivatal.”

Ezek szerint szarvasra kellene 5 hivatal. Mi ezzel szemben csak egy másodikat kérünk tisztelettel.

Várjuk szíves válaszát és az új postát.

Amennyiben fontosnak tartja, aláírásgyűjtést is kezdeményezünk ez ügyben.

Tisztelettel:
Tóth Zoltán
Szarvasi Fórum