Hírforgó, Képgaléria, Média

Az év első városrehabos sajtótájékoztatója

Szarvas teljes lakosságával és tágítva a kört a Föld valamennyi élőlényének békés, boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánt péntek délelőtt Hodálik Pál alpolgármester évnyitó sajtótájékoztatóján a Városházán.


A Tóth Sándor projektmenedzser társaságában lezajlott tájékoztatón utalt arra, hogy bár a megszokott kooperációs kivitelezői-beruházói egyeztetések szünetelnek, bizonyos munkálatok az elmúlt napokban is folytatódtak. Így például a Kossuth utcán épülhettek a csobogók, a Deák Ferenc utcán és a Mittrovszky-tömbbelső térségében pedig kandeláber állítás indulhatott. A Deák Ferenc utcai kandeláberek bekapcsolása január 18-án várható.

Mint elhangzott, január 6-án, hétfőn indulhat – folytatódhat – a kastély tömbbelső átalakítása a járdaépítések, útépítések kapcsán. Fontos, hogy ott 26 db rendezett parkoló is megépülhet.

Továbbá a Szabadság úton a Deák Ferenc utca – központi ABC-ig terjedő szakaszon megkezdődik az északi oldal járdaépítése. Ez lesz az első szakasz. A második szakaszt a Szent Klára-templomig terjedő rész jelenti, a harmadikat pedig a Béke utca sarkáig húzódó rész. A munkák alatt az Árpád előtt a csapadékvíz-elvezetés is meg kell oldódjon.

A jelzett három szakasz 500 fm járda átépítését, díszburkolását jelenti bruttó 35 millió 807 ezer 788 forint értékben. A Mittrovszky-tömbbelső rekonstrukció értéke bruttó 46 millió 615 ezer 212 forint.

Ami a további járdaépítéseket illeti, a város saját erőből valósítja meg a Martos Flóra – Béke utcák közötti rész burkolását. Megfelelő anyagi kondíciók esetén sor kerülhet a kritikus állapotú Autóbuszállomás – Rákóczi utca közötti szakasz burkolására is a déli oldalon.

A sajtótájékoztató érdekessége volt továbbá, hogy az alpolgármester megköszönte, amiért a Szarvas és Vidéke Hetilap Szarvast, mint az eltúrt várost tüntette fel hagyományos évkezdő karikatúra tablóján. Sőt mi több, szellemesnek és kedvesnek ítélte a karikatúra utcanévváltozásokra utaló szakaszait is.