Hírforgó

Hodálik Pál városházi sajtótájékoztatója

Az időjárás klasszikus, hétvégi pálfordulása előtti péntek délelőttön Hodálik Pál örömhírekről is beszámolt szokásos sajtótájékoztatóján.


kerekparbarat_telepules_2013Így kiemelte, hogy január 22-én Szentendrén dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára “Kerékpárosbarát Település 2013” címet adományozott Szarvas város részére. Önkormányzatunk nevében az anyagiakkal nem járó, de annál rangosabb erkölcsi elismerést megfogalmazó oklevelet az önkormányzat részéről Krivik Viktor, a Polgármesteri Hivatal lelkes és tehetséges munkatársa vette át. Ő volt a mindenes szervezője az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap 2013-as rendezvényének. Mint az ismeretes, Szarvas kiterjedt kerékpárút-hálózatával mind megyei és országos összehasonlításban évek óta a toplista előkelő helyét foglalja el.

Továbbá az alpolgármester az önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki mindazon vállalkozások irányában, akik 2013-ban társasági adójuk jelentős hányadával támogatták a Cervinus Teátrum munkáját. Külön kiemelte a Gallicoop Zrt. mecénási szerepét, hiszen a cég a Magyar Kultúra Napja alkalmából vehette át a Békés Megyei Közgyűlés Adomány Díját.

Csöppet sem volt örömteljes Hodálik Pál mondandója a városrehabilitációs munkákat illetően. Mint azt érzékeltette, Nagy József projektmenedzserrel a munkakapcsolat olyannyira megromlott, hogy a továbbiakban nem kívánnak vele együtt dolgozni. A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség nem ragaszkodik külön projektmenedzser személyéhez. Ezért a képviselő-testület várható döntése után az eddigi projektmenedzseri teendőket a Polgármesteri Hivatal munkatársai kollektíven látják el.

Ezzel együtt az alpolgármester bizakodását fejezte ki, hogy az aktuális városrehabos munkálatok – csobogóépítés, járdamunkálatok – az időjárás függvényében folytatódni tudnak.

Jelen volt a sajtótájékoztatón Balaton Tamás, a geotermikus fűtési munkálatok projektmenedzsere is. Mint elmondta, az aktuális földmunkák február 10-én elkezdődnek. Majd ezúttal is szólt arról, hogy a vezetéképítés a fagyok beálltával sátrak alatt is folytatódhat. Hangsúlyozta, hogy a kivitelező 2014. május 20-ig igyekszik a geotermikus munkálatok városrehabot érintő részeit befejezni.