Hírforgó, Képgaléria, Média

Bárány Szandra és Tóth Ildikó kettős tárlatán

Vérbeli művészek lévén, Bárány Szandra és Tóth Ildikó jócskán eleresztették fantáziájukat, amikor megalkották mostani kettős tárlatuk izgalmas darabjait.


A gyanútlan látogató képeik láttán bármire gondolhat. Kereshet és találhat népmesei tündérvilágot, indiai egzotikumot, mai rajzfilm trendjeink Jó vagy éppen Gonosz figuráit, akár a fiatalság gondolkodásmódját uraló klasszikus fantasy látomásokat.

Mindkét alkotó szín- és formavilága tükrözi a ma fiatalságának lendületét, törekvéseit reményteljes álmaik beteljesítésére. Az a jó a képeikben, hogy a látogató saját szájíze, ízlésvilága szerint értékelheti ezeket a képeket. Függetlenül attól, hogy besorolja azokat bárminemű festészeti, stílusbeli vonulatba vagy művészeti korszakba. Egy biztos: a színpompás alkotások láttán nem tud unatkozni.

A tárlatnyitóra érkezett népes csapat sem unatkozott a Tessedik Múzeum emeleti kistermében, amikor meghallgatta Szuhaj György művésztanár egyedi megközelítésű gondolatait. Majd külön-külön is rácsodálkozhatott a két művész kincseire.

S ha megtette kis belső lelki utazását e színpompás kincseskamrában, a fehér asztalról is válogathatott kedvére süteményt és frissítőt a kellemes, szombat kora esti művészpartin. E kettős tárlat tökéletesen illik a farsangi időszak színes és rejtelmes világába.