Képgaléria, Média, Sziréna

A tetthelyen hagyta a személyi igazolványát

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy férfi ellen, aki betört egy kondorosi tanyába.


Az épületben azonban elhagyta a pénztárcáját, így a rendőrök azonnal tudták, kit kell keresniük.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy kondorosi férfi ellen, aki 2013. október 14-én betört egy tanyába. Az udvarra a csukott, de nem zárt kapun jutott be, majd berúgta az épület ajtaját. Egy kerékpárt, dvd lemezeket, videó kazettákat, valamint egy televíziót készített össze. Eközben azonban a tulajdonos megbízásából egy házaspár érkezett megetetni a tanyán tartott állatokat. A gyanúsított észrevette őket és a kerékpárral még azelőtt elhajtott, mielőtt a nő és a férfi a tanyához értek.

A jószágokat ellátni érkező férfi azonnal látta, hogy az épület ablakainak, ajtajának üvegét valaki betörte. Az udvaron talált egy idegen táskát, a konyhaajtóban pedig egy pénztárcát. A hívására érkező rendőrökkel megnézték a talált dolgokat és kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi hagyta el azokat. A tárcában ráadásul benne volt a személyi igazolványa, így azonnal tudták, kiről van szó.

A kondorosi fiatalembert a kórházból állították elő, mivel időközben otthonában agresszíven viselkedett és egy éles tárggyal megvágta a csuklóját. Megfékezéséhez édesanyja rendőri segítséget kért. A mentők az egyenruhások kíséretével kórházba szállították, majd miután sérülését ellátták, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 20 éves kondorosi N. Richárd ellen. A nyomozás a napokban befejeződött, az ügy iratait a Békéscsabai Rendőrkapitányság 2014. február 6-án vádemelési javaslattal küldte meg a Békéscsabai Járási Ügyészségre.