Hírforgó, Képgaléria, Média

„Játsszunk inkább életet, percek helyett éveket…”

Vasárnap délután izgalmas irodalmi és zenei ínyencfalat került a színházbarátok virtuális étlapjára a Teátrumi szalon sorozatban.


Még Benkő Géza színművész saját verseit és Bíró Gyula író kortárs novelláit idézte meg, melléjük Ölveczky András lélekbemarkoló őszinteségű zongora aláfestéssel és lehengerlő drámaiságú dalaival – mindenütt sanzonminőségben! – bűvölte el a nagyérdeműt. Bíró Gyula novellái jócskán „bejöttek” a közönségnek. Különösen a „tizenhárom korty” szellemes novella-etűd füzére, amely tökéletesen eltalált szarvasi hangulataival hozta elénk plusz-mínusz a tíz-tizenöt esztendővel ezelőtti itt tanuló diákok „szarvasi életérzését”.

A nagyszerű előadásmód és megközelítések ha nem is teljesen kávéházi, de legalábbis gépkávéházi miliőt teremtettek, lévén az előcsarnokban már évek óta kávéscsészék és kanalak intim csengése helyett a kávéautomatából kipattanó műanyag poharak zöreje hangzik.

Mindezzel együtt a Teátrumi Szalon vasárnapi darabja is jelezte, hogy a helyi közönség jó része vevő az értékelvű kortárs irodalom gyöngyszemeire is.