Képgaléria, Média, Sziréna

Zokniból került elő a lopott pénz

Alvó ismerősét lopta meg egy nő Szarvason. Mikor kérdőre vonták, a pénz egy részét kitette az asztalra, majd ezer forintot újra eltett. A rendőrség a szarvasi nő ellen lopás vétség miatt javasol vádemelést.


Megloptak egy nőt 2013. december 5-én Szarvason. Miközben aludt, 3 ezer forintja tűnt el a konyhaszekrény egyik fiókjában tartott pénztárcájából. A nő tetten érte a lopás elkövetőjét és megpróbálta elszámoltatni, de a gyanúsított csak többszöri felszólításra adott elő 2 ezer forintot, amelynek a felét aztán újra eltette. Az asszony értesítette a rendőrséget és az egyenruhásoknak elmondta, hogy K. Klára Katalin házimunkák elvégzésében segített neki, így ismerte nála a járást. Mikor kifizette őt, meg is tudta figyelni, hol tartja a pénztárcáját. A gyanúsított kora délután ment be a házba. Akkor, amikor az asszony éppen aludt. Kivett a tárcából 3 ezer forintot, majd a közeli sörözőben italt és cigarettát vásárolt. Ezután visszament a házba, de ekkor már felébredt a tulajdonos és kérdőre vonta őt. Először tagadta, hogy lopott, de miután a sértett értesítette a rendőrséget, az egyik zoknijából kitette az asztalra a maradék 2 ezer forintot. Az összeg felét azonban, mikor a rendőrök megérkeztek, ismét eltette. Az egyenruhások végül mindkét ezer forintos bankjegyet lefoglalták tőle és büntetőeljárást indítottak ellene.

Az 50 éves szarvasi K. Klára Katalint a Szarvasi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésével gyanúsítja. A nyomozást 2014. február 25-én lezárták és az ügy iratai vádemelési javaslattal megküldték a Szarvasi Járási Ügyészségre.